Faura no està per l'oblit, Portada, Societat

Eliseo Badía

Tio Eliseo

El tio Eliseo s’ha dormit per sempre. Se n’ha anat una persona molt volguda entre nosaltres, una persona rica en saviesa de la nostra història com a poble.

Enrique ReyEn el mes d’octubre d’enguany, en els últims dies amb rajos de sol que va disfrutar, li vaig fer una visita per a parlar amb ell, estava assentat amb la seua cadira reposant-la contra la paret de la casa de Fernando Delgado, acompanyat del seu amic de tertúlia Antonio Tortonda. La tertúlia va passar a ser de tres, i ràpidament la tertúlia va passar a ser per a mi, una classe magistral d’història de Faura, com imaginava que ocorreria.

Quan va acabar la classe li vaig dir que m’agradaria fer-li una foto i el tio Eliseo, amb la seua discreció habitual em va dir que val, però que no volia cap protagonisme i vaig respectar el seu desig.

Estos dos dies estat donant-li voltes i no he pogut resistir la necessitat de trencar el seu desig i oferir-li un xicotet homenatge publicant, no se si l’última però sí de les últimes fotos del tio Eliseo, espere que em disculpe.

Segur que els veïns/es de Faura, quan acudisquen al metge o a veure el betlem, trobaran a faltar la seua figura tendra i noble.

Gràcies per tot Eliseo.

AAVVFaura

Anuncios

Comentarios

2 comentarios en “Eliseo Badía

 1. La meua família i jo apreciàvem molt al tio Eliseo.La meua mare deia sempre que havia tingut una vida difícil. La seua mare va estar prou de temps malalta i ell i el seu germà Juan, la van cuidar molt. Va vore morir ,encara jovens , a la seua cunyada Amparo i al seu germà Juan.I es va quedar sol, sol a aquella casa , en la qual va conviure amb la seua família.
  Malgrat aquestes dificultats, el tio Eliseo sempre tenia un somriure per a tots. Era un bon home, servicial,discret , honest i carinyós.
  El divendres, quan m,enterí de què havia faltat, em vaig emocionar.
  El tio Eliseo se n,havia anat,com havia viscut, sense molestar a ningú, sol i tranquil.
  El dissabte al migdia es va fer el sepeli. Les campanes ho anunciaren amb eixos tocs tristos i esgarrats. La Protectora tancà les seues portes en senyal de respecte quan passà la comitiva
  camí del cementeri.
  Quan torní a casa, la meua mare em va preguntar si Eliseo havia tingut un bon soterrat, i jo li vaig dir que molts vam ser els que el vam acompanyar , i ella emocionada deixa escapar unes llàgrimes per les seues galtes, i va dir : s,ho mereixia,era un home bo i ha tingut una bona mort.
  Tio Eliseo: descanse en pau.

  Publicado por Maricarmen Ros Ferrer | 9 diciembre, 2013, 20:15
 2. PER ELISEO

  Ens va deixar al pont de primers de desembre, després de la Fira.

  Amb la mateixa discreció i respecte amb què havíem conviscut.

  Tota la seva vida preocupat pel veïnat i al poc temps de necessitar la més mínima atenció per la nostra part, ens deixa. Mentre dormia, sense patiment. Com es mereixia.

  Ens hem quedat sense la referència de la Placeta del metge, sense la salutació matinal, sense comentar el temps que fa. Amb la densa presència de la seva absència.

  Per la nostra part i de conformitat de tot el veïnat, convenim a anomenar “La Placeta d’Eliseo”, allà baix al metge. Amb el permís, segur, del Dr Fleming.

  El veïnat.

  Publicado por Rafa Sánchez | 15 diciembre, 2013, 09:01

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Estadístiques del blog

 • 159,522 visites

Introduïx el teu correu i rebras noves publicacions.

Únete a otros 224 seguidores

Radio-AAVV

Formulari per a una queixa, consulta o suggeriment

Bustia
Queixes
Album Fotos
Entrevistes
Cultura
Historia
Medi Ambient
Agricultura
Gastronomia
Consum

 Centre-Salut-Faura
Farmacia
Renfe
Cine
Oratge-Faura
Horoscopo
plantas
A %d blogueros les gusta esto: