Benifairó, Cultura, Faura no està per l'oblit, La Vall de Segó, Portada

Mestre En Joan Garcés Queralt

Joan-Garces---El-abraç-hist

Fotos històriques del mestre Joan Garcés amb Santiago Grisolía.

Joan-Garces-1---copia

Medalla-d´Or-del-Consell-Va

Sergi-ArrandoArticle de Sergi Arrando

CONCESSIÓ MEDALLA D´OR  A JOAN GARCÉS QUERALT

El día 22 de novembre de 2013, dia de Santa Cecilia, patrona dels músics, li van lliurar la medalla d´ or del Consell Valencià de Cultura a Joan Garcés Queralt en el Palau de Forcalló  (Carrer del Museu núm. 3) en València.

L´ acte va ser molt emotiu, ja que davant nostre teníem a Santiago Grisolía que va prendre la paraula després del Secretari del CVC Sr. Huguet que va llegir l´ acta on per unanimitat li feien la concessió de la distinció per la prestigiosa i dilatada carrera en la direcció de bandes. El President de Federació d´ Associacions Musicals de la Comunitat Valenciana, Josep Francesc Almeria també va prendre la paraula per expressar la seua admiració envers el mestre Joan Garcés. El Sr. Grisolía va afirmar que si alguna persona la mereixia per tota una vida de treball i per ser un símbol del moviment musical i de les bandes de la Comunitat Valenciana, eixe era Joan Garcés en el clou de l´ acte institucional. El fill major del mestre, Joan Enric Garcés, va prendre la paraula en nom seu, per agrair l´ assistència al presents, la distinció del CVC i a mes exposar el desig de perfecció en les interpretacions musicals que han guiat sempre al homenatjat.

Tot seguit, es va fer un xicotet refrigeri  amenitzat pel quartet de saxofons Púrpura Pansa. Entre les persones que vam anar a l´ acte puc fer esment de l´ Alcalde de Faura Toni Gaspar i de Benifairó de Les Valls Toni  San Francisco. A la Regidora de Cultura de Faura Consol Durà, a la Presidenta de la SJMF Fina Gómez, a la Presidenta de l´ Escola de Música “Joan Garcés Queralt” de Faura i Benifairó de Les Valls Mari Joaqui Pérez, a Robert Ferrer, Isabel Escobar, Francisco Guillem i la persona que signa estes paraules entre altres.

Es un honor que en Faura visca una persona, nascuda en Benifairó de Les Valls,  amb 99 anys ( el proper dia 18 d´ abril  de 2014 en complirà 100), que entre altres coses té tres rècords Guinnes a la carrera més dilatada en la direcció de bandes civils, que dona nom a l´ Escola de Música que forma els futurs músics de la banda Societat Joventut de Musical de Faura, on ens agermanem persones dels dos pobles.

Sergi Arrando

Biografia de Joan Garcés Queralt

Nascut en Benifairó de les Valls el 18 d´ abril de 1914, va ser músic i fill de músics de la  Sociedad Artistico Musical de Faura,  alumne de Manuel Palau, Premi fi de carrera en el Conservatori Superior de València l´any  1936. Quan es preparava per estudiar amb Jose Iturbi va esclatar la Guerra Civil, ampliant estudis de piano amb Leopoldo Querol al llarg del conflicte.

Va aprendre a dirigir assistint amb regularitat als assajos de Bartolomé Pérez Casas.

En acabar la guerra, va dirigir les bandes de Faura i de Quartell, iniciant així una carrera professional lligada a la direcció de bandes com: Unió Musical de Llíria, Lira Saguntina, Banda Municipal de Castelló i Banda Municipal de València amb gran reconeixement de la crítica musical.

En acabar la seua carrera professional dirigint la Banda Municipal de València, en cap moment es va desvincular del món de les bandes de música, ja que va continuar la seua col·laboració amb la Banda Societat Joventut Musical de Faura, amb la fundació de l´ Escola de Música Joan Garcés Queralt de Faura i Benifairó de Les Valls, amb la Fundació Joan Garcés que ens mostra la seua visió filantròpica de la cultura musical i per arrodonir la seua trajectòria molt vinculada a les bandes de música, després de ser nomenat director honorari en algunes agrupacions (Faura, Unió Musical de Llíria, Quart  de Les Valls, etc.), de dirigir diverses agrupacions musicals com Director Convidat: Unió Musical de Llíria, Municipal de València, Municipal de Castelló, etc. i després d´ aconseguir dos rècords Guinnes, el tercer i últim el va aconseguir als 98 anys, al capdavant de la Banda Juvenil de la Federació de Bandes de la Comunitat Valenciana, concert on  van confluir els joves valors i l´ experiència vivencial i professional del mestre  Joan Garcés en un emotiu concert.

Esperem que esta biografia ens puga ajudar a comprendre millor l´ evolució del món de les bandes en el segle XX .

Sergi Arrando

Joan-Garces-4

Anuncios

Comentarios

Un comentario en “Mestre En Joan Garcés Queralt

  1. Felicitacions a En Joan Garcés Queralt pel guardó.
    Es un privilegi tindre a En Joan Garcés com a veí del nostre poble.

    Publicado por Maricarmen Ros Ferrer | 17 diciembre, 2013, 15:47

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Estadístiques del blog

  • 159,602 visites

Introduïx el teu correu i rebras noves publicacions.

Únete a otros 224 seguidores

Radio-AAVV

Formulari per a una queixa, consulta o suggeriment

Bustia
Queixes
Album Fotos
Entrevistes
Cultura
Historia
Medi Ambient
Agricultura
Gastronomia
Consum

 Centre-Salut-Faura
Farmacia
Renfe
Cine
Oratge-Faura
Horoscopo
plantas
A %d blogueros les gusta esto: