Cultura, Faura no està per l'oblit, La Vall de Segó, Portada

Joan Valls canta al Poble

Presentacio-Joan-Valls Joan Vall-Porta

XICOTETA HISTÒRIA DE JOAN VALLS

Naix a Faura l’any 1950, en el moment de nàixer no esta confirmat si el que fea era plorar o cantar. De xicotet ja tenia la seua guitarra i feia els seus temptejos en algunes orquestres de manera esporàdica.

I va arribar l’any 1977 quan va compondre la seua primera cançó, la popular “LA BOLA DEL MÓN”, i a partir d’este moment és quan va començar a compondre arribant a l’actualitat a tindre més de 250 cançons, un amic seu i cantant li va dir que feia cançons com aquell que fa xurros.

Té un caràcter prou peculiar i com a cantautor és prou reconegut pels carrers de Faura, no obstant això no ha tingut molta sort en qüestió d’actuacions, han sigut més freqüents per les poblacions limítrofs, bo ja sabem el refrany …..

Debuta com a solista l’any 1978, en un lloc espectacular, el Teatre Romà de Sagunt. A partir d’ací les actuacions han sigut contínues fins a les dates de hui.

Ha participat en nombrosos concursos i guanyador d’alguns, també en festivals i programes de ràdio i televisió. Ha organitzat festivals com el de “Cançó Inédita” a Faura, durant els anys 1980-1981-1982, estant en el jurat el poeta valencià Vicent Andrés Estellés. També conjuntament amb l’ajuntament de Faura, va organitzar el festival a “Benefici d’África” en els anys 2000 i 2001.

En l’any 1981 va gravar la seua primera cinta, en aquella època no existia el CD, amb el títol “LA BOLA”. Esta primera gravació va ser possible gràcies a dos persones que desinteressadament van cobrir tots els gastos i van ser Vicente García “El Peca” i Juan Torrent “Marlon”, aprofitant esta oportunitat per a manifestar-los tot el seu agraïment als dos. Quan va veure les caixes amb les 1.000 cintes que es van fer, va ser com un atac d’il·lusió que li embargua com allò de “Ja està, ja he triunfat”, i la realitat com ell diu, “No va ser així, perquè estat treballant en l’obra fins a l’altre día.

I ara en poc de temps eixirà la seua nova gravació, esta vegada un CD, amb el títol “PER TRENCAR EL SILENCI”, esta gravació ha sigut possible gràcies a Manuel Busquet Arrufat i família, que donant-li molts ànims i cobrint els gastos de la gravació han aconseguit que Joan Valls recobre la il·lusió per tornar a gravar.

Joan Valls comença un cicle de cançons per als veïns i veïnes de Faura per mitjà del Blog de l’Associació de Veïns de Faura.

Vaig  anar a sa casa i no estava, vaig començar a buscar-ho i al fi el vaig trobar, no patiu eh, no li passa res a Joan Valls, el vaig trobar en África que está donant la volta al món, encara sort que ho vaig trobar en África que si ho trobe a Austràlia ho veiem boca per avall.

I allí és on es va gravar “LA BOLA DEL MÓN”

Anuncios

Comentarios

Aún no hay comentarios.

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Estadístiques del blog

  • 159,522 visites

Introduïx el teu correu i rebras noves publicacions.

Únete a otros 224 seguidores

Radio-AAVV

Formulari per a una queixa, consulta o suggeriment

Bustia
Queixes
Album Fotos
Entrevistes
Cultura
Historia
Medi Ambient
Agricultura
Gastronomia
Consum

 Centre-Salut-Faura
Farmacia
Renfe
Cine
Oratge-Faura
Horoscopo
plantas
A %d blogueros les gusta esto: