Benavites, Benifairó, Faura no està per l'oblit, Història, La Vall de Segó, Portada, Quart de les Valls, Quartell

Restaurante los Valles

 Foto-Hotel  Fernando-1-

La història del Restaurante los Valles es podria dir que comença quan els germans Gabriel i Edelmiro Bernat, dos agricultors compren un camp en l’Hostal, a la família Antonio Gaspar, fins ací tot pareix estar dins d’allò més habitual de compravenda entre agricultors.

Però al gener de 1.966 apareix la sorpresa entre els veïns de les Valls, els germans Bernat comencen les obres d’un restaurant-hotel, sent el constructor Francisco Camarelles, fill i veï de Faura, utilitzant un tipus de forjat per a l’estructura que mai s’havia utilitzat en esta zona. El més estrany per a la gent no va ser el tipus de construcció, va ser que dos agricultors en una zona pràcticament exclusiva en agricultura canvien totalment la visió d’inversió i s’embarquen en el negoci de l’hostaleria. Expressió general de la gent “están locos”.

Construccio-Restaurant Hotel-Dinar-ObrersHotel-Dinar-Obrers-1

El dia 17 de març de 1.967, la gran inauguració del Restaurante-Hotel denominat “Restaurante los Valles”, l’expectació generada provoquen que totes les previsions d’acceptació es desborden per la gran quantitat d’assistents.

El Restaurante los Valles, en eixa època cobria perfectament les necessitats de servici de restaurant-hotel en més de 50 km de la N-340, on la major part d’activitat sobretot en l’estiu estava destinada al turisme de carretera per a estrangers, i amb menor mesura els espanyols que començaven a saber el que eren les vacacions. Per aquelles dates el mitjà de transport més utilitzat era el cotxe. I els camioners van trobar en l’hotel un lloc de descans que bé se’l mereixien.

Però la salsa del dia a dia era el tracte del camp amb la taronja de protagonista, a les 6 del matí començaven a arribar els cullidors i els compradors de taronges per a distribuir les quadrilles als camps on havien d’agafar la taronja. Després de partir els cullidors és quan començava la compravenda de taronges. Fins ben avançada la vesprada eren contínues les reunions entre propietaris i compradors i en elles no podia faltar els esmorzars, els dinars, els aperitius i com no, els cafés i la cerveseta.

I, quina família de les Valls no ha realitzat un esdeveniment com la comunió o boda en el Restaurante los Valles? El local i el servici que s’oferia en aquells temps tot un luxe, tenint els invitats llunyans la possibilitat d’hostatjar-se.

Van passar molta gent famosa entre la quals el torero “El Cordobés”, Bibi Andersen, i molts altres més.

Hotel-CordobesEl Cordobés Hotel-El-CordobesEl Cordobés

Gràcies als germans Gabriel i Edelmiro Bernat i posteriorment als fills d’estos, Fernando i José Luis Bernat, que ens van proporcionar als veïns de les Valls uns servicis dels quals hem disfrutat en moltes dècades, tant de bo haguera existit més gent amb iniciatives com esta.

AVVFaura

Anuncios

Comentarios

Aún no hay comentarios.

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Estadístiques del blog

  • 159,602 visites

Introduïx el teu correu i rebras noves publicacions.

Únete a otros 224 seguidores

Radio-AAVV

Formulari per a una queixa, consulta o suggeriment

Bustia
Queixes
Album Fotos
Entrevistes
Cultura
Historia
Medi Ambient
Agricultura
Gastronomia
Consum

 Centre-Salut-Faura
Farmacia
Renfe
Cine
Oratge-Faura
Horoscopo
plantas
A %d blogueros les gusta esto: