Entrevistes, Portada

Antonia i Emilio Ponferrada, un matrimoni de 60 anys, una gran història.

Antonia-1
Emilio-1

Per l’any 1952, com tants espanyols d’aquella època, Emilio Ponferrada al poc de temps d’acabar el servici militar va decidir emigrar de la seua terra andalusa de Còrdova buscant treball i el destí li va fer arribar a Faura, on va trobar treball en el rajolar de Jesús Camarelles, en el Ventorrillo.

Als dos anys d’estar ací Emilio és quan es va vindre la seua nóvia, Antonia García amb la primera filla d’ambdós, Angelita Ponferrada amb 11 mesos de vida. Es van posar a viure en una casa que es van fer junt amb el rajolar, en terreny propietat de Jesús Camarelles, i a l’acabar la casa es van casar a Faura.

En eixa època hi havia molta vida en el Ventorrillo, pel pas de la Ctra. General 340, on els seus fills podien jugar amb altres xiquets que també vivien allí. Posteriorment es van vindre a viure al poble en el carrer Projecte Barranco i per l’any 1973 es van comprar la casa que actualment viuen en el carrer Major.

Emilio, va estar treballant en el rajolar 12 anys i posteriorment combinava la construcció amb la campanya de la taronja.

Antonia García, va estar 40 anys venent peix, recorde quan en la meua infància anava amb el seu carro ple de peix sobreeixint de gel i espentat.lo per ella mateixa. Anava cridant als veïns i veïnes, amb el seu particular valència-andalus “xiquetes peixet vivet”, podeu preguntar als vostres pares o iaios qui no li ha comprat a Antonia, abaexet o sardineta o polp en tinta o clòtxines, va ser tota una institució amb el seu peix en la mà.

Actualment Emilio té 85 i Antonia 84 anys amb el seu geni i figura de sempre. I com no hi havia res per a divertir-se, només el cine Pallares a Benifairó, com en alguna cosa es tenia que pasar el tems i no sols tocant el polp en tinta, resultat van tindre 11 fills, 7 xiques i 4 xics. És una família molt entranyable i volguda a Faura i aprofitant la proximitat del dia de Sant Valentí, que millor que dedicar-los este dia.

 Gràcies Antonia i Emilio.

Emilio-Antonia

Disculpeu per la qualitat del so, com una imatge val més que cent paraules, hem penjat este vídeo per a homenatjear a estes persones que formen part de la nostra història.

Enrique Rey / AAVVFaura

Anuncios

Comentarios

3 comentarios en “Antonia i Emilio Ponferrada, un matrimoni de 60 anys, una gran història.

  1. Jo soc una de les entes, i lab molt d’orgull! Orgull de com han tirat cap endavant, i de com están… Quina memoria!!!!

    Publicado por Cristina ponfwrrasa | 13 febrero, 2014, 21:04
  2. Netes!! Amb molt d’orgull!!

    Publicado por Cristina ponfwrrasa | 13 febrero, 2014, 21:05
  3. Son una parella excepcional, bona gent com no es fácil de trovar avui en dia.vos vullc i vos duc en el cor.gráciles pero ser com sou.

    Publicado por Maria Jesús vanaclocha serrano | 15 febrero, 2014, 20:42

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Estadístiques del blog

  • 158,926 visites

Introduïx el teu correu i rebras noves publicacions.

Únete a otros 218 seguidores

Radio-AAVV

Formulari per a una queixa, consulta o suggeriment

Bustia
Queixes
Album Fotos
Entrevistes
Cultura
Historia
Medi Ambient
Agricultura
Gastronomia
Consum

 Centre-Salut-Faura
Farmacia
Renfe
Cine
Oratge-Faura
Horoscopo
plantas
A %d blogueros les gusta esto: