Entrevistes, Portada

Juan Amer, un Artíste

Cuadro-de-PicasoJuan Amer, de 69 anys, va nàixer a Benifairó, davall una família on el seu pare anava al camp al cultiu amb els cavalls i sa mare treballava en els gelats.

Des de molt curta edat, als 3 anys anava amb un carret amb gel venent gelats per Faura i Benifairó.

Juan ha sigut un verdader rodamón en la seua vida laboral.
Ha venut gelats, va ser a agafar taronja al camp, va estar en la serradora del Ventorrillo, als 15 anys se’n va anar a França amb son pare a comprar 200 cadires de bova per a un despatx d’orxata que tenia en el carrer Sant Bárbara, després va estar 3 anys amb els seus pares a França, l’any 1970 va comprar el bar Bolut, hui bar Avinguda, posteriorment agent comercial de fruita a Madrid per a Fruites Plasència, torna a casa i agafa el bar del Musical, després es fa camioner, construïx el bar Ronda a Faura i per a finalitzar es jubila i es dedica al bricolage.

Entre tant va fer el servici militar, es va casar i va tindre 2 filles, ha sigut músic, amb l’instrument del requint, en la Societat Joventut Musical de Faura, el seu últim concert va ser en el certamen de València de l’any 1996, tota una història.

En esta última activitat és la que està disfrutant de veritat, en el bricolage. En els seus primers anys laborals que va estar en contacte amb la fusta en la serradora i posteriorment en el servici militar que va fer un curs d’ebenisteria, va ser el detonant que va fer que tinguera la intenció del que algun dia poder fer artesania amb la fusta.

Actualment ja està mà a l’obra, però no és que està calfant les màquines no, és que està fent verdaders treballs artesanals d’una qualitat espectacular com: sabaters, marcs per a quadros, taules, baüls, caixa per a coets, peces taurines, etc.

No podem oblidar-nos de la seua col·laboradora en els seus treballs, la seua dona Rosa Casado, també artista, no podia ser d’una altra manera venint de la família José Casado, pintor.

En definitiva Juan és un verdader artista que ha començat a demostrar-ho ara en la seua jubilació, no podia ser abans, estava massa ocupat amb tants treballs. Però inclús falta una altra cosa, fa uns gelats per a la seua família que és necessari, cal repetir.

Amb les seues habilitats que igual domina la fusta que el gelat, et pot fer un gelat-pol amb el seu pal d’ebenisteria, un espectacle.

Gràcies Juan.

Enrique Rey / AAVVFaura
Baul-1

Caixo-Cohets

Botellero

Baul-Recibidor-1

Caixo-Bous

Barrera-Bous

 Cadafal-Bous

Escala-Bous

Macetero-1

Carret-Macetero

Cistella-Fils

Cadira

Tauleta

Marc-Cremat

Xicotet Video

Anuncios

Comentarios

2 comentarios en “Juan Amer, un Artíste

  1. Es el millor…molt gran. T’estimem molt papa!!!!

    Publicado por Rosabel Amer | 14 marzo, 2014, 21:10
  2. ARTESANIA PURA COM ELS XELACH QUE FEYEES AM EN ELS TEUS MOLT BOLLGUCH PARES, QUE YO PERSONAL MENT, ELS RECORDE, AL TIO JUAN Y ALA TIA MARIA SEGARRA, Y COM NO A LA TEGUA CHERMANA MARUJA. UN AFECTUAS SALUDO DE P. BELTRAN ARNAU.

    Publicado por PASCUAL BELTRAN ARNAU | 16 marzo, 2014, 16:56

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Estadístiques del blog

  • 158,926 visites

Introduïx el teu correu i rebras noves publicacions.

Únete a otros 218 seguidores

Radio-AAVV

Formulari per a una queixa, consulta o suggeriment

Bustia
Queixes
Album Fotos
Entrevistes
Cultura
Historia
Medi Ambient
Agricultura
Gastronomia
Consum

 Centre-Salut-Faura
Farmacia
Renfe
Cine
Oratge-Faura
Horoscopo
plantas
A %d blogueros les gusta esto: