Cultura, Faura no està per l'oblit, La Vall de Segó, Portada

Conjunto Escarlata – El Furor dels anys 60

Escarlata-2

Corria pels anys 60 i va aparéixer un conjunt musical, no, no van ser els Rolling Stones, van ser el “Conjunto Escarlata”, de Faura compost per  músics de la Societat Joventut Musical de Faura més el popular i romàntic cantant Enrique Ramírez. Va ser format per a aconseguir ingressar diners per a sufragar part de la inversió realitzada per la SJMF en la construcció de l’edifici El Musical.

 

Escarlata-4Cada actuació pareixia un ball de llàgrimes però d’emoció, sobretot en les jovenetes, en aquella època no ploraven, ni s’arrapaven la cara, ni s’estiraven el pèl, eren eriçons lo que tenien. El Conjunt Escarlata va significar per a elles que una vegada per setmana tingueren l’oportunitat única i especial per a veure, i un poquet més que veure si era possible, al seu xic. Els xics es passaven tota la setmana enginyant martingales per a poder aprofitar la mínima oportunitat davant dels nombrosos controls interns i externs que existien. El Conjunt Escarlata van ser un furor en la joventut i també majorets, en més d’una sala de festes els pares de les xiques que acudien a la vigilància s’enganxaven a ballar perdent el control de la vigilància de les seues filles i en eixe moment és quan el jove hàbil aprofita l’ocasió per a arribar fins a …., on podia clar.

 

Escarlata-1Amb els seus vestits d’alta elegància i tots impecables, només portaven diferent els calcetins, no se si seria per superstició o perquè el pressupost s’havia cobert. No tocaven gens elèctric, la qual cosa tocaven instruments de vent, percussió i corda, tot manual i natural, saxos, trompetes, trombó de vares, contrabaix, bateria, manaques i altres cosetes més i la veu dolça, natural i tendra d’Enrique, i posteriorment la veu melòdica d’Eugenio que igual cantava, que tocava el saxo o el clarinet, tot terreny, estos són els instruments que se sàpia que tocaven.

Tots els dissabtes i diumenges tenien actuació en el Musical, assistint els xics de la Vall de Segó i els jóvens de l’almenys un ràdio de 20 Km els quals pensaven a Faura i parlaven del seu ball i de les xiques guapíssimes dels nostres pobles. També actuaven en sales de festes d’altres poblacions on el perfum del Conjunt Escarlata no passava desapercebut i en els estius per a les festes dels pobles se’ls rifaven per a fer les seues verbenes en el carrer en les quals alguns s’extraviaven per a tornar a casa.

 

Escarlata-5És possible que els més jóvens no sàpien molt d’ells, pregunteu als vostres pares o iaios, la música dolça i melòdica del Conjunt Escarlata provocaven alguns fregaments els quals no vos ho van a comptar perquè en aquella època tocar-se el genoll era passar-se de la ratlla i la notícia podia eixir en la “salsa rosa” de tots els pobles, conclusió; millor no comptar res.

 

Hem de donar-los les gràcies al Conjunt Escarlata per repartir a tota la joventut de la Vall de Segó d’aquella època moments de felicitat.

 

Enrique Rey / AAVV

 

Components del Conjunt Escarlata

Escarlata-3 Components-Escarlata

Comença el Ball

Anuncios

Comentarios

Un comentario en “Conjunto Escarlata – El Furor dels anys 60

  1. tinc que dir que sau deisat a un membre del conxunt era mon tio Jose Perez ( ramonilla ) que ven clar es veu en la foto

    Publicado por Mari Carmen Escriba | 14 abril, 2014, 16:36

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Estadístiques del blog

  • 159,602 visites

Introduïx el teu correu i rebras noves publicacions.

Únete a otros 224 seguidores

Radio-AAVV

Formulari per a una queixa, consulta o suggeriment

Bustia
Queixes
Album Fotos
Entrevistes
Cultura
Historia
Medi Ambient
Agricultura
Gastronomia
Consum

 Centre-Salut-Faura
Farmacia
Renfe
Cine
Oratge-Faura
Horoscopo
plantas
A %d blogueros les gusta esto: