Agricultura, Faura no està per l'oblit, La Vall de Segó, Portada

Els alumnes de primària de Faura reben una classe d’agricultura

Camp-8El dia 15 de maig no podia ser un altre dia millor per ser el dia de Sant Isidre, patró dels llauradors, els alumnes de sext de primària del col·legi Sant Vicent Ferrer de Faura amb el seu professor i director Vicent Garcés, van eixir del col·legi per a acostar-se a un camp de creïlles situat a la vora del poble de Faura. El llaurador i agricultor Juanjo Cueco estava esperant els alumnes per a ensenyar-los, sense donar-li cap importància de la seua llabor del dia a dia.

Camp-4Els alumnes de dotze anys, en el passeig amb el seu professor fins a arribar al camp, els comentaris entre ells eren d’expectació i alguns d’imaginació del que podrien veure. Efectivament pareixia com miraculós, Juanjo amb els seus ganxos colpejava en la terra i apareixien les creïlles, per als alumnes resultava com un miracle, l’emoció entre ells va començar a florir i tots volien alçar la terra, uns amb els ganxos i altres que no es podien resistir a esperar i ho feien amb les mans, i així descobrir el naixement de les creïlles. Als adults ens podria paréixer tan normal d’on vénen les creïlles però per als alumnes va ser un verdader esdeveniment. Tots vivim de la terra però hui en dia la cultura del xicotet agricultor no està de moda i està en des-ús el qual no s’aconsella a la joventut.

Camp-7Hui en dia és normal que en una zona privilegiada per a l’agricultura, igual les fruites com les hortalisses siguen un miracle per a la majoria dels xiquets i xiquetes, l’experiència de l’altre dia va ser meravellosa, va ser com recuperar en memòria els nostres arrels.

Segur que tots els alumnes que van estar en este esdeveniment van comptar als seus pares l’experiència viscuda amb molta il·lusió, als pares els va fer recordar una altra època i Sant Isidre estaria content encara que siga per un dia.

Juanjo-1

Este reportatge ha sigut possible gràcies a Juanjo Cueco.

AAVV/José Bea – Enrique Rey

Vídeo

Anuncios

Comentarios

Aún no hay comentarios.

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Estadístiques del blog

  • 158,926 visites

Introduïx el teu correu i rebras noves publicacions.

Únete a otros 218 seguidores

Radio-AAVV

Formulari per a una queixa, consulta o suggeriment

Bustia
Queixes
Album Fotos
Entrevistes
Cultura
Historia
Medi Ambient
Agricultura
Gastronomia
Consum

 Centre-Salut-Faura
Farmacia
Renfe
Cine
Oratge-Faura
Horoscopo
plantas
A %d blogueros les gusta esto: