Faura no està per l'oblit, La Vall de Segó, Medi Ambient, Portada

Casa Penya – Cens de tortugues Autòctones

TortugaLa setmana passada me’n vaig anar d’aventurer o d’explorador, no sé com qualificar-lo només puc assegurar el que vaig vore, i va ser una gran riquesa tant animal com floral, algunes d’elles en perill d’extinció. No vaig ser amb avió ni gens paregut, a només 4 Km., de la Vall de Segó, en la Casa Penya (Marjal Almardà-Almenara).

A l’arribar salutació a Enric Amer, que m’estava esperant, i amb ell havien sobre uns 50 jóvens d’edats entre els 16 a 20 anys però el més sorprenent va ser quan em va comentar que era un grup de voluntaris americans per a l’Albufera, Casa Penya i altres aiguamolls de la comunitat i la resta d’assistents entre tècnics, biòloga i voluntaris del Port de Sagunt i Bétera, érem 12 persones. Resulte ruboritzat veure que jóvens d’altres països vinguen a col·laborar a mantindre vives les nostres riqueses naturals.

Els que em coneixeu sabeu en què condicions físiques estic, vull dir amb açò que si jo he pogut estar, segur que molts dels veïns de Sagunt i la Vall de Segó, sempre amb les seues possibilitats, podran col·laborar a mantindre viva una de les tantes meravelles de la naturalesa que posseïx els nostres pobles. Sabem que els jóvens americans que estaven ací és per uns convenis de voluntariat que existixen organitzats per Acció Ecologista Ágro per a estudiants, però nosaltres podríem fer un conveni amb la nostra consciència i cuidar dels nostres privilegis naturals que tenim.

Vam estar amb el cens de les tortugues autòctones, les quals estan amenaçades per les tortugues americanes de Florida, de més del doble de grandària que les nostres. Al començar, observem que faltava una trampa, també hi ha furtius de trampes.

Al final de l’article hi ha un vídeo interessant d’un xicotet resum de les activitats realitzades en esta jornada. La persona que il·lustra els voluntaris no és un clon de Rodríguez de la Fuente, és Enric Amer, veí de Faura i tota una vida dedicada a la cura de la nostra naturalesa. Sigau valents i mireu el vídeo.

Tortuga-1 Tortugues-2 Casa-Penya-Serp-2

Article d’Enric Rey

Ací teniu una crida dels grups ecologistes per a sol·licitar ajuda:

Necessitem la teua ajuda per a seguir pam a pam el rastre de les nostres tortugues autòctones i així protegir les seues poblacions. Si vols ajudar-nos a conservar este xicotet tresor natural amb closca, que s’amaga en les aigües de les nostres marjals, barrancs i rius, contacta amb nosaltres enviant un correu electrònic a projecteemys@gmail.com.

No ens falles!!! Les nostres tortugues autòctones et necessiten!!! T’esperem!!!

Vídeo realitzat en la jornada del cens 

Anuncios

Comentarios

Aún no hay comentarios.

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Estadístiques del blog

  • 159,533 visites

Introduïx el teu correu i rebras noves publicacions.

Únete a otros 224 seguidores

Radio-AAVV

Formulari per a una queixa, consulta o suggeriment

Bustia
Queixes
Album Fotos
Entrevistes
Cultura
Historia
Medi Ambient
Agricultura
Gastronomia
Consum

 Centre-Salut-Faura
Farmacia
Renfe
Cine
Oratge-Faura
Horoscopo
plantas
A %d blogueros les gusta esto: