Agricultura, Benavites, Benifairó, Faura no està per l'oblit, Història, La Vall de Segó, Medi Ambient, Portada, Quart de les Valls, Quartell

Sabeu que li passa a la Font de Quart tots els dies?

Reiiii

Foto-Font-QuartUn dia de l’última setmana de juliol vaig estar amb Enric Amer en la Font de Quart i a partir d’eixe dia vaig començar un seguiment per a aclarir-me a mí mateix els comentaris escoltats pel carrer, uns diuen: la font està seca, altres: la font té aigua. La realitat: les dos situacions són certes, però amb una realitat de lo vist molt trista.

Arribem el primer dia a les 7:20 hores i el nivell d’aigua en la bassa gran seria sobre els 20 cm, en la bassa xicoteta on està la comporta sobre els 40 cm i en el canal uns 10 cm. Arribes, veus un nivell d’aigua pobra però hi ha aigua, ens quedem uns 45 minuts observant la bassa gran a veure que podia passar i va passar, per la zona de la rampa notem que abaixava el nivell quedant-se totalment seca, als minuts per la part estreta comencen a veure’s uns xicotets remolins on la terra s’engolia l’aigua com si fóra un llavador pel mateix lloc que quan entra l’aigua a la font, totalment invers, impressionant de veure i al mateix temps molt trist per la sensació que et quedes sense aigua i no pots fer res. Es veia com els pocs peixos o carrancs que hi han en la font anaven buscant els pocs nivells d’aigua que s’anaven quedant per a la seua subsistència, segur que ells ja saben que han de fer un gran esforç per a sobreviure perquè demà possiblement tornaran a tindre aigua.

A les 9:30 hores va passar exactament el mateix en la bassa xicoteta, on està la comporta. Esta bassa es va quedar sense aigua més tard per la seua major profunditat.

A les 11:00 hores la Font de Quart estava totalment seca.

Font-1

La Font a les 11:00 hores – Ni gota d’aigua

Font-6

La Font a les 11:00 hores – Ni gota d’aigua

A les 14:00 hores torne a la font i tot pareix tornar a florir, la bassa xicoteta ja té nivell d’aigua sobre els 30 cm, la bassa gran sobre els 10 cm i alguna part sense cobrir el fang, els canals sobre els 5 cm i els supervivents de la font tornen a eixir, segurament per a aprofitar les poques hores que tenen per a menjar i estudiar millor el terreny per a demà estar més segurs.

Font-2

La Font a les 14:00 hores

Font-4

La Font a les 14:00 hores

A les 19:30 hores estic una altra vegada en la font, no es trobava recuperada però sí amb signes de vida. Amb 80 cm d’aigua en la bassa xicoteta, 60 cm en la bassa gran i 20 cm en els canals, feia la impressió que tot tornava a la seua normalitat. Els pocs peixos que queden, nadant, els esquirols es passejaven pels pins i els pardals cantaven, que podia demanar més.

Font-3

La Font a les 19:30 hores

Font-5

La Font a les 19:30 hores

Me n’anava de la font content de disfrutar tot el que vaig vore però sabia que no duraria molt, demà a les 5:00 hores la Font de Quart començava a tornar a patir.

Este seguiment es va fer un dilluns, vull dir amb açò, que en tots els dies de la setmana varia l’entrada d’aigua a la font, per exemple: el divendres a les 19:30 hores el nivell d’aigua és superior al dilluns.

En un principi volia fer un vídeo de 10 a 15 minuts però tal com anava veient el que ocorria amb l’aigua de la font i els interessants i il·lustratius comentaris realitzats per les persones que apareixen en les imatges, no podia desaprofitar l’oportunitat d’ensenyar a tots els veïns de Les Valls que està ocorrent tots els dies en la Font de Quart. Per tant, no ha sigut un curt ha sigut més be un llarg.

Sabem que hi ha sequera, i solució existeix?. Si en les nostres aixetes deixara d’eixir aigua, és possible que sí l’haguera.

Anuncios

Comentarios

Aún no hay comentarios.

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Estadístiques del blog

  • 159,602 visites

Introduïx el teu correu i rebras noves publicacions.

Únete a otros 224 seguidores

Radio-AAVV

Formulari per a una queixa, consulta o suggeriment

Bustia
Queixes
Album Fotos
Entrevistes
Cultura
Historia
Medi Ambient
Agricultura
Gastronomia
Consum

 Centre-Salut-Faura
Farmacia
Renfe
Cine
Oratge-Faura
Horoscopo
plantas
A %d blogueros les gusta esto: