Entrevistes, Portada

Rosita la Escobina – 48 Anys amb els pèls de les dones

Enric Rey

Rosita-1Rosa Ribelles Escobí, popularment coneguda com a Rosita la Escobina, va nàixer a Faura en el carrer València. De professió perruquera i bona perruquera.

Tota una vida, des de l’edat dels 17 anys fins a arribar a la seua jubilació, han sigut 48 anys de dedicació als cabells de les dones de les Valls, principalment a les de Faura. També va ser de les primeres perruqueres de les Valls a tallar el pèl als hòmens.

Va ser de les poques jóvens emprenedores que van decidir anar a una acadèmia de perruqueria de la capital, si és el cas per a perfeccionar. Portava amb si unes condicions innates acompanyades dels primers consells rebuts de la seua tia Fina Escobí i posteriorment de l’altra tia Carmen Escobí. Ben prompte li van donar l’alternativa a València.

Rosita-5

Benedicció de la seua primera perruqueria amb sa mare, el seu germà i resta d’assistents – Any 1961

L’any 1961 obri la seua primera perruqueria en el carrer València i des de llavors fins a la seua jubilació pocs caps, sobretot de dona, se li han resistit a les seues mans. Quins pèls no han sigut enrotllats amb els seus “chufos” i després el cap ficat durant hores dins d’un eixugador que més be pareixia un casc d’astronauta? El temps no ho desaprofitaven, unes vegades llegien les revistes d’informació rosa com: Semana, Hola, etc., que si el Comte Romanone anava de vacacions, que Lola Flores no trobava el pendent, etc., també intentaven posar-se al dia de les novetats del poble, però com no es podia escoltar bé pel soroll de l’eixugador s’esgotaven, al final moltes vegades les havies de despertar.

Rosita-3

Coneixeu estes clientes?

Quan vaig aplegar a sa casa m’estava esperant i el seu pentinat, com no podia ser d’una altra manera, ho portava impecable, però no perquè anava jo. Qui ha vist alguna vegada a Rosita amb un pèl fora del seu lloc? Pareix que tots els dies quan es gita per a dormir, i possiblement per a altres coses també, posa el seu cap damunt de la taula i l’endemà quan s’alça se la torna a col·locar hi ha continuar lluint durant tot el dia el seu perfilat pentinat.

Rosita-4

Rosita com a mare i professional en la boda de la seua filla

Ara en la seua jubilació ha començat a realitzar altres activitats com: brodar, calat i canta en el cor de Banicalaf, pareix que tot li ix a la perfecció i sense esforçar-se, i mai millor dita “lo hace sin despeinarse”.

Gràcies Rosita per tota la teua dedicació durant tota una vida a les dones de les Valls i sobretot a les de Faura i també als hòmens, ja que el teu treball que ha consistit a cuidar la imatge de les dones, és importantíssim perquè fas que s’assenten bé en si mateixa i el seu amic, nóvio, marit o el que siga, estiga content de veure la dona guapa i sobretot feliç.

No puc acabar sense dir dos coses, la primera: felicitar a Esteve Cardona pel seu gran treball com a APUNTADOR en casos de compromís en l’entrevista i segur que també ho ha sigut en tota una vida compartida amb Rosa, com podreu comprovar si mireu el vídeo i la segona: que després d’hora i mitja amb ella, que alguna mosca córrega el risc i s’atrevisca a col·locar-se en el seu pèl i altres coses més que van ocórrer no van ser suficients motius perquè ni un pèl es moguera del seu lloc. Increïble però cert.

Entrevista

Anuncios

Comentarios

Aún no hay comentarios.

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Estadístiques del blog

  • 158,926 visites

Introduïx el teu correu i rebras noves publicacions.

Únete a otros 218 seguidores

Radio-AAVV

Formulari per a una queixa, consulta o suggeriment

Bustia
Queixes
Album Fotos
Entrevistes
Cultura
Historia
Medi Ambient
Agricultura
Gastronomia
Consum

 Centre-Salut-Faura
Farmacia
Renfe
Cine
Oratge-Faura
Horoscopo
plantas
A %d blogueros les gusta esto: