Entrevistes, Portada

No diga els Rolling Stones, diga Los Royals

Enric Rey

És possible que els jóvens de hui de Faura i de les Valls no sàpien molt de Els Royals, conjunt musical dels anys 60 i 70. Podeu preguntar i segur que sabreu.

Los-Royals

Los Royals – Any 1966

Royals-2

Los Royals – Any 2014

Obres-Musical

Any 1965 – Construcció Edifici del Musical

L’any 1965 van començar les obres de l’actual edifici del musical, sent el constructor Francisco Camarelles i el seu cap d’obres el soci i músic José Ramírez. Ací és quan va sorgir la iniciativa de la Junta Directiva de la Societat Joventut Musical de Faura recolzada pels socis i músics de formar un conjunt musical per a fer ball en el soterrani del musical i així recaptar diners per a la construcció de l’edifici.

L’any 1966 es van reunir i es va decidir que els cinc músics de la societat per a formar el conjunt serien: Vicent Llopis, Vicent Arnau, Eugeni Rodrigo, José Muñoz i José Ramírez, lamentablement ja difunt i l’únic component que no era músic va ser Enrique Ramírez, que va ser el cantant del grup per tant, el conjunt tenia sis components. Posteriorment Eugeni Rodrigo es va haver d’anar al servici militar i va ser substituït per Miguel Lafont. Als dos anys Eugeni Rodrigo va tornar de la mili i substituïs a Miguel Lafont. En tot este període també va haver-hi diversos canvis de cantant

El conjunt musical va començar amb la denominació: Els Music Són, en referència a la marca dels bafles-altaveus. En una actuació de les tantes que tenien, van acudir a la població de l’acte, van preguntar on s’havia de fer el ball i els diuen que el conjunt que actuava era Els Royals i no Els Music Són. Es van estranyar i ràpidament parlen amb el representant que tenien i els aclarix la confusió. Resulta que ja existia un altre conjunt amb el nom dels Music Són i els canvia el nom als Royals sense comunicar-li’l als components del conjunt.

Royal-1

Equip de So MusicSon

Es va acordar que la SJM de Faura es faria càrrec de tot l’equip necessari per a formar el conjunt com: bateria, davall elèctric, equip de so, etc. Els ingressos de taquilles, bar, guarda-roba, etc., recaptats en els balls realitzats els dissabtes i diumenges en l’auditori del musical, serien per a la societat i els components de l’orquestra, els cambrers, etc.,no rebrien cap diners fins que la situació econòmica se solucionara.

Està clar que eren jóvens de vint anys i alguns amb poc més, tenien moltes ganes de disfrutar de la música i de la festa. Però per a arribar al cap de setmana on estava la festa, abans havien cinc dies, de dilluns a divendres totes les nits tenien assaig, tres dies per als Royals i dos dies per a la SJM de Faura, quant sacrifici realitzat per ells i quanta paciència tenien les nóvies. Crec que el que més patia va ser Miguel Lafont, que amb vint anys, la sang li bullia i no li podia veure ni el turmell a la novia.

En l’entrevista-tertúlia realitzada es pot veure i escoltar comentaris, anècdotes i història del conjunt. Després de 48 anys podem veure que l’únic que han canviat són les talles dels pantalons, que són iaios i el poc que podien manar ho han perdut. Les espentes de salut patits pels components no s’ha notat res, l’únic que no ha pujat molt de talla i continua lleuger és Miguel Lafont, que com es pot veure en el vídeo de l’entrevista, va recordar de tal manera aquella època que pareixia que volia pujar a l’escenari, per cert he de dir que vaig haver de demanar-li una botija d’aigua, és una enciclopèdia i havia de dir tot el que la seua memòria era capaç de recordar, que per cert és molt.

Els components del conjunt aprofiten l’ocasió per a saludar i donar-li ànims a Enrique Ramírez que no va poder assistir per malaltia i recordar la memòria de José Ramírez, component ja difunt.

Entrevista

Anuncios

Comentarios

Aún no hay comentarios.

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Estadístiques del blog

  • 159,602 visites

Introduïx el teu correu i rebras noves publicacions.

Únete a otros 224 seguidores

Radio-AAVV

Formulari per a una queixa, consulta o suggeriment

Bustia
Queixes
Album Fotos
Entrevistes
Cultura
Historia
Medi Ambient
Agricultura
Gastronomia
Consum

 Centre-Salut-Faura
Farmacia
Renfe
Cine
Oratge-Faura
Horoscopo
plantas
A %d blogueros les gusta esto: