Entrevistes, Portada

Enrique Salt – Un Regidor amb tres Alcaldes

 

ReyBea

Sqlt-1Va nàixer en Banifairó de les Valls, en el carrer Bon Succés, l’any 1926.

Als 14 anys va acabar el col·legi i se’n va anar a treballar al camp a llaurar les terres amb un cavall-mascle. Un dia va tindre un cas en el qual quan se n’anava a treballar, a les cinc de la matinada amb el carro i el mascle, una parella de la guàrdia civil ho va fer parar i li va dir que se n’anara a casa, no va ser perquè no portava llum en el carro, va ser perquè ho van veure tan xiquet que ho van manar a casa.

Maquina

En una màquina com esta passava a Tarzán

 

Va treballar en el rajolar, després per a Enrique Condomina, va estar a França, també amb les mules mecàniques per a Diana, va ser maquinista en el cine, va anar a agafar taronges i fins a la seua jubilació en la finca de la Governadora. Per l’acumulació de treballs solapats que va arribar a tindre, estava de maquinista en el cine i si havia de passar una pel·lícula llarga, per exemple com: “Lo que el viento se llevó”, es podien fer les dos de la matinada i a les cinc havia d’estar amb la mula mecànica en marxa, què va passar?, un dia es va dormir conduint la mula mecànica, es va eixir del camí, i amb un desnivell d’un metre del camí, va ser a parar dins d’un camp de tarongers acabat de regar, ja vos podeu imaginar com va quedar la cosa, per sort a ell no li va passar res. Decisió final: va deixar de ser maquinista de cine. Macaper-20Crec que va prendre la decisió de deixar-se el cine i no la mula mecànica perquè un no pot donar missa i replicar les campanes al mateix temps, si estava de maquinista no podia estar amb la nóvia.

L’any 1972 va començar la seua dedicació al servici del poble de Faura. Va iniciar la seua labor en l’Associació de Pares d’Alumnes per a tractar especialment els llibres i locals per als alumnes de l’escola.

En 1973 pel terç sindical a proposta de la Germandat Sindical d’Agricultors i Ramaders, entra com a regidor en l’Ajuntament de Faura, estant com alcalde Miguel Salvador.

En 1974 estant com alcalde Jesús Forner, va seguir com a regidor on portaba el manteniment del cementeri.

L’any 1978, en les primeres eleccions democràtiques i Jesús Forner com alcalde, va ser regidor en l’Ajuntament de Faura i estant en l’oposició amb el PSOE li van donar una regidoria.

A partir de les eleccions de 1982, amb la majoria del PSOE i com alcalde Enric Ferrer, va seguir de regidor fins a l’any 1995. Total 21 anys al servici del poble.

Mobilette

L’empresa mobylette s’està plantejant un homenatge

Amb la iniciativa proposada per Vicent Amer com a regidor de l’Ajuntament de Faura, l’Ajuntament va comprar 80 fanecades de terres per a sembrar hortalisses i els hivernacles. En eixe moment és quan Enrique Salt va agafar la gran aventura de portar avant el projecte de: plantar en les dites terres, de recol·lectar i de comercialitzar, tot amb uns quaranta treballadors-veïns de Faura, durant uns quatre mesos per temporada. No portava un tot terreny no, portava una mobylette de 50 cc, en la qual, havia d’acudir tots els dies als camps, també a Moncofa o a la Vila-Vella a veure el planter, sempre se li feia de nit. Va cremar tres mobylettes de la seua propietat. Pareixia Angel Nieto, però sense casc i sense mòbil.

Salt

Placa homenatge de l’Ajuntament de Faura – Any 1996

Enrique Salt no és un personatge mediàtic, sempre ha sigut i és, una persona senzilla i honesta, estos valors els aplicat a totes les seues facetes de la seua vida, inclosa en la seua dedicació al servici dels veïns de Faura on ha dedicat 21 anys de la seua vida, tots els dies, les vint-i-quatre hores del dia i sempre d’una manera altruista i inclús, en algunes ocasions, rascant-se la seua butxaca. L’Ajuntament de Faura, en l’any 1966, li va fer un senzill homenatge, com ell sempre ha sigut, els grans reconeixements no solen ser per a esta classe de persones.

Enrique és creient i, els que vegeu l’entrevista podreu comprovar que algú li estava escoltant des del cel, contínuament les campanes li responien amb repliques.

Gràcies Enrique per la teua labor.

Entrevista

 

Anuncios

Comentarios

2 comentarios en “Enrique Salt – Un Regidor amb tres Alcaldes

  1. Com a fill del protagonista molt agraït i orgullós, però hi ha un parell de dates que estan mal escrites, la primera la del naixement, va ser en 1926 i la segona la de l’homenatge que va ser en 1996.

    Publicado por Enric Salt Mundina | 11 octubre, 2014, 21:13

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Estadístiques del blog

  • 159,522 visites

Introduïx el teu correu i rebras noves publicacions.

Únete a otros 224 seguidores

Radio-AAVV

Formulari per a una queixa, consulta o suggeriment

Bustia
Queixes
Album Fotos
Entrevistes
Cultura
Historia
Medi Ambient
Agricultura
Gastronomia
Consum

 Centre-Salut-Faura
Farmacia
Renfe
Cine
Oratge-Faura
Horoscopo
plantas
A %d blogueros les gusta esto: