Benavites, La Vall de Segó, Portada

La Romería de Benicalaf, ja és una tradició

Rey

L’any 1902 Benicalaf es va annexar a Benavites.

Ro-4L’any 2002 va fer els cent anys de l’annexió i per eixe motiu l’Ajuntament de Benavites va celebrar el centenari. El capellà de Benavites, Ramón Micó va proposar fer una Romeria per tots els pobles de les Valls, es va acceptar la idea i ha continuat fins a la data de hui.

En un principi la idea era només per a l’any del centenari, però l’any següent es va tornar a repetir. I ja l’any 2004, com havia de continuar realitzant-se la romeria, és quan es va constituir l’Associació Amics de Benicalaf. En l’actualitat són 280 socis, repartits entre els pobles de les Valls i Almenara. En cada poble hi ha una persona encarregada de cobrar les quotes.

CeramicaEn la Romeria de l’any 2006, una veïna de Quartell va pintar en uns taulellets un quadro amb un vers i imatges de cada poble, col·locant-se este en la fatxada de l’Església de Benavites.

La Romeria se celebra el primer diumenge del mes d’Agost i la distància del recorregut és al voltant dels 11 km. En totes les esglésies es deixen canyes per als romers.

Les partitures de la música que s’interpreta les va proporcionar el capellà de Benavites de la població de Bocairent i la lletra dels versos que es canten en cada poble són del capellà Josep Martínez, de Faura i Benifairó.

A les 4:30 hores de la matinada ix el capellà de Benavites i els romers, fins a arribar a Faura on realment comença la Romeria.

A les 5:00 hores, s’inicia la Romeria des de l’Església de Faura passant pel carrer Major, cantant-se diversos versos fins a agafar el carrer Cirilo Amorós amb direcció a Benifairó.

A Benifairó, es passa pel carrer Major fins a arribar a la seua Església, en este recorregut també es canten versos. S’agafa el carrer nou per a agafar el camí amb direcció a Quart.Bena-5ok

S’arriba a l’ermita de Quart, es canten versos i pel carrer del Crist cap avall s’arriba a l’església, es canten versos i d’allí direcció a Quartell.

A Quartell tot just entrar i davant de la Mare de Déu del Carme, es canta un vers, després s’arriba a l’Església, es torna a cantar i d’ací ja a Benavites.

Bena-3Uns 400 romers entren a Benavites pel carrer Els Parres es canta un vers davant de Sant Cristòfol i ja amb direcció a la plaça de l’Església, on es torna a cantar versos. L’acabar de cantar s’emprén el desdejuni preparat de xocolate calentet per als romers i també per a algun llepol que passava per allí.

La Romeria és acompanyada per uns deu músics per a interpretar els versos, anaven de poble en poble amb cotxe, no feien el recorregut a peu. Quan s’acabava el desdejuni, en eixe moment, s’acabava el seu treball. Açò era en l’antany, ara pel tema de la crisi, s’han gravat uns CD’S amb tota la música i amb una persona encarregada de l’aparell, tots a cantar.

Bena-2okPosteriorment al desdejuni es realitza la missa per a la nostra senyora dels Ángels en l’Església de Benavites i al finalitzar es porta la imatge en Romeria, a un pas més lleuger i acompanyada de dolçaina i tabalet fins a arribar a l’Església de Benicalaf. Bena-1okAllí està tot preparat per al colofó final, l’esmorzar. Es deixa la imatge de la nostra senyora dels Ángels en el camí mirant cap a les taules, totes bé organitzades i plenes de qualsevol classe de coques iguals salades que dolçes, on els romers després d’alçar-se a les 4:00 hores de la matinada i dels 11 km realitzats van directament a buscar cadira, no se si serà perquè estan molt cansats o serà que…

La nostra senyora dels Ángels va estar tota l’estona contemplant com s’esmorzava, ella no va menjar res. Espere que tinga les suficients forces perquè l’any que ve es puga realitzar una vegada més la Romeria de Benicalaf.

 Ro-3  Ro-2  Ro-1

Ah! he de dir que en el xocolate no vaig estar però l’esmorzar si que ho vaig provar.

Si voleu llegir un vers dedicat a cada poble de les Valls i vore unes xicotetes imatges, mira el vídeo, es curtet.

Xicotet vídeo

Anuncios

Comentarios

Aún no hay comentarios.

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Estadístiques del blog

  • 158,926 visites

Introduïx el teu correu i rebras noves publicacions.

Únete a otros 218 seguidores

Radio-AAVV

Formulari per a una queixa, consulta o suggeriment

Bustia
Queixes
Album Fotos
Entrevistes
Cultura
Historia
Medi Ambient
Agricultura
Gastronomia
Consum

 Centre-Salut-Faura
Farmacia
Renfe
Cine
Oratge-Faura
Horoscopo
plantas
A %d blogueros les gusta esto: