Portada, Queixes Veïnals, Societat

Es pot evitar que els gossos caguen i pixen pels carrers i jardins de Faura?

Queixa

Segons comentaris veïnals, fa uns dies una veïna de Faura passejava amb el seu gos lligat amb una corretja i al passar per la plaça de l’església entre 6 o 7 gossos a tota carrera i amb molts lladrucs van rodejar a dita veïna. Ja vos podeu imaginar l’esglai d’esta persona.

Gos-2

Cal preguntar que col·legi ha anat?

Gos-1Esta història sol ocórrer en la plaça de l’església, fins a la data no ha ocorregut cap incident que passe de l’esglai, però si algun dia mossegaren a una persona, no sabem que podria ocórrer, perquè, se sap en que condicions estan dites animales?, porten el chip?, sabem de qui son?,. Fa molt de temps que solen eixir solts pel carrer. No sols poden espantar a la gent, també en qüestió d’excrements, la plaça com els carrers limítrofs tots els dies tenen banderetes. I en altres zones del poble també, inclús en jardins.

pijar-2

Els xiquets juguen en el jardí i …

Un veí de Faura, i representant a altres més, va acudir a l’Associació de Veïns de Faura perquè publiquem el que els està ocorrent des de fa mès d’un any i sense cap solució als problemes que tenen tots els dies. A continuació expliquem lo ocorregut:

Uns quants veïns el 19 de novembre de 2013 ja van presentar una instància a l’Ajuntament de Faura per a sol·licitar solució. Segons consulta realitzada a l’Ajuntament, ens comenten que es va posar una sanció a l’interessat d’aquella queixa. Però la cosa seguix igual, els animals seguixen a la seua marxa la qual cosa, un veí de la plaça el 29 d’agost de 2014, ha tornat a presentar una altra instància de queixa en l’Ajuntament.

pijar-1

Ens agradaria que fóra en la nostra façana?

La instància ha sigut contestada ràpidament per l’Ajuntament en data 4 de setembre de 2014, enviant notificació als dos veïns, en la qual en el punt cinc entre altres coses diu: “se ha de notificar al denunciant i a l’interessat, advertint-los que tenen deu dies per a fer al·legacions sobre el contingut de la iniciació del procediment sancionador, comptats des de l’endemà que es practique la notificació als interessats. Si no es fan al·legacions dins dels deu dies, es podria considerar com a proposta de resolución”. Hem parlat amb l’Ajuntament el dia 15 d’octubre, i la seua resposta coincidix amb allò que s’ha exposat en la notificació però ens fem una pregunta: l’interessat ha rebut la notificació de la iniciació de l’expedient sancionador?, si no l’ha rebut, quan comencen a comptar els deu díes?. Ja s’han complit els dos mesos de la queixa del veí i tot seguix igual.

Pijar-20

Podeu fer clik i es podrà llegir millor. Lleis i Decrets aplicables per a la tenència d’animals

Per regla general els protocols solen ser llargs i el veí afectat es desespera esperant una solució que resulte efectiva. L’Ajuntament no té una ordenança reguladora per tindre animals de companyia, per la qual cosa es regix per la normativa estatal i autonòmica vigent.

Adjuntem Lleis i Decrets aplicables per tindre animals.

En la Llei 4/1994, de 8 de juliol, article 17 diu:

1. Es considerarà animal abandonat o errant, aquell que no porte cap identificació referent al seu origen o sobre el seu propietari ni vaja acompanyat de cap persona. En el dit supòsit, l’Ajuntament haurà de fer-se càrrec de l’animal i retindre-ho fins que siga recuperat, cedit, o si generara un problema de salut o perill públic, finalment sacrificat.

pijar-3

Ens agrada que ens pixen la roda del nostre cotxe?

2. El termini de retenció d’un animal serà com a mínim de vint dies, havent de deixar-se constància en el registre d’eixe nucli zoològic de la data d’entrada i eixida de l’animal.

Qui de nosaltres no té o ha tingut un gos en la seua familia?, pocs seran. Sabem que els hem de cuidar, passejar i respectar. Tot açò forma part de la nostra bona educació però també hi ha una altra part molt important en la nostra educació, el respecte a les persones i respectar les normes de convivència ciutadana.

Anuncios

Comentarios

Un comentario en “Es pot evitar que els gossos caguen i pixen pels carrers i jardins de Faura?

  1. Hola,todo esto no ocurriria si tuvieramos un parque de perros donde poder soltarlos y que hagan sus cosas….cada uno se tiene q hacer cargo de su animal esta claro pero es necesario un pipican porq somos muchos los q tenemos perros.

    Publicado por sonia | 15 febrero, 2015, 21:25

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Estadístiques del blog

  • 159,522 visites

Introduïx el teu correu i rebras noves publicacions.

Únete a otros 224 seguidores

Radio-AAVV

Formulari per a una queixa, consulta o suggeriment

Bustia
Queixes
Album Fotos
Entrevistes
Cultura
Historia
Medi Ambient
Agricultura
Gastronomia
Consum

 Centre-Salut-Faura
Farmacia
Renfe
Cine
Oratge-Faura
Horoscopo
plantas
A %d blogueros les gusta esto: