Benavites, La Vall de Segó, Portada

Joaquin Berenguer Ferrer, de Benavites i prestigiós metge

Rey

Berenguer-1

Portada del diari Levante del dia 10 de febrer de 1949 anunciant l’accident i mort del metge Joaquin Berenguer Ferrer

El doctor Joaquin Berenguer Ferrer, va naixer a Benavites l’any 1895.

El dia 10 de febrer de 1949, en un accident d’avió, moria el doctor Joaquin Berenguer i la seua esposa.

La mort del doctor Berenguer va causar a València, i sobretot al seu poble natal, un profundíssim sentiment.

La notícia de l’accident d’aviació ocorregut en el viatge inaugural de la línia Madrid-Estocolm, va causar profundíssima impressió, ja que una de les víctimes del desgraciat accident va ser la del metge valencià, doctor don Joaquín Berenguer Ferrer, així com la seua dona, que l’acompanyava en el viatge a Copenhaguen.

El doctor Berenguer tenia 54 anys; fer els seus estudis a la Universitat de València amb les més brillants qualificacions. Sent deixeble predilecte del Rector, doctor Rodríguez Fornos. En acabar la carrera va guanyar per oposició la plaça de metge titular de Benavites, on va exercitar algun temps, fins que va fer oposicions a la plaça de Cap de la Beneficència Municipal de València, obtenint-hi el número u, motiu pel qual va anar a viure a València. Va ser més tard professor auxiliar de la Facultat de Medicina.

L’any 1931 va guanyar, també per oposició, la plaça de Cap de Clínica de l’Hospital Provincial, càrrec que exercia, en el moment de l’accident, amb extraordinària competència, així com el de metge major de la Sanitat Municipal de València. Formava també part del quadre d’especialistes de l’Associació de la Premsa.

El doctor Berenguer va ser metge de capçalera de l’Arquebisbe, doctor Melo a qui va assistir fins a la seua mort i ho era, igualment, del Prelat, doctor Olechea Loizaga i nomenat per l’Arquebisbe, metge dels pares missioners quan van estar a València.

Berenguer-2

Segona pàgina del diari Levante del dia 10 de febrer de 1949 anunciant l’esquela del metge Joaquin Berenguer Ferrer

Va ser exemplar i molt eficaç la seua tasca docent que el doctor Berenguer va realitzar des de la seua secció de la clínica General de l’Hospital, ja que del seu ensenyament van eixir els millors metges d’aquella generació.

Va estar comissionat per la Diputació Provincial per anar a Londres, a la capital es desplaçarà en companyia de l’arquitecte provincial senyor Albert, a fi d’estudiar les experiències de la medicina anglesa per aplicar-les al nou Hospital en construcció.

El doctor Berenguer va ser un dels metges consultors més prestigiosos i un dels seus dons en aquest aspecte és que sabia despertar la més cega confiança en els seus pacients per la certesa dels seus diagnòstics. Com a dada estadística durant l’any 1947 la seua Policlínica de l’Hospital Principal va atendre 1.606 malalts.

Va ser col·laborador de les principals revistes de medicina d’Espanya i de l’estranger. Tenia indubtable prestigi com a metge en medicina interna, sobretot en la seua especialitat de vies respiratòries.

En el viatge, en el qual ell i la seua esposa van trobar la mort, estava relacionat amb un congrés mèdic de Copenhaguen; però, a part, era desig del doctor Berenguer conèixer Dinamarca i el seu ambient mèdic-científic. La seua esposa s’oposava a que el viatge el realitzara amb avió, i quan es va enterar de la decisió que ell havia pres, va tindre interès a acompanyar-lo.

La personalitat del doctor Berenguer es acreixia per l’extraordinària bondat i l’espontània senzillesa del seu caràcter, va ser molt estimat pels seus companys i pels seus pacients.

Per acabar aquesta breu nota biogràfica de tan exemplar valencià, ressenye a un dels capítols de la seua brillant carrera, el qual va escriure el doctor Berenguer en ocasió de l’epidèmia de Tifus ocorreguda l’any 1943. El doctor Berenguer, que va ser Cap de l’Hospital d’Infecciosos montat expressament per atacar aquesta malaltia, va intervenir eficaçment, visitant amb freqüència als malalts i atenent·los sol·lícitament amb veritable perill per a la seua vida.

L’Arquebisbe va ordenar solemnes funerals per l’ànima del doctor Berenguer, funerals que es van celebrar a la Santa Església Catedral, el dia 11 febrer de 1949.

Anuncios

Comentarios

Aún no hay comentarios.

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Estadístiques del blog

  • 159,602 visites

Introduïx el teu correu i rebras noves publicacions.

Únete a otros 224 seguidores

Radio-AAVV

Formulari per a una queixa, consulta o suggeriment

Bustia
Queixes
Album Fotos
Entrevistes
Cultura
Historia
Medi Ambient
Agricultura
Gastronomia
Consum

 Centre-Salut-Faura
Farmacia
Renfe
Cine
Oratge-Faura
Horoscopo
plantas
A %d blogueros les gusta esto: