Entrevistes, Portada

Pascual Beltrán “El Xiquet de Faura”

Reiiii

Pascual-5Va nàixer a Faura l’any 1951, vivint fins al seu matrimoni en el carrer Plus Ultra i com diu ell, ravalero, posteriorment se’n va anar a viure a Benifairó.

Va començar en la guarderia i posteriorment va passar a l’escola de Faura, anant als mestres Dº Reimundo i Dº Paco. Traient-se el certificat de primària i finalitzant l’escola als 14 anys.

A l’acabar de l’escola es va posar a treballar, sent el seu primer treball el d’abeller, després a arreplegar taronges del sòl, va ser el treball més desagradable, quasi tots els dies hi havia rosada i acabava ple d’aigua. Posteriorment es va posar a agafar taronja de l’arbre i d’allí al magatzem i fins a la data de hui està de camioner, transportant taronges.

Pascual-7De ben xicotet, en els pocs aparells de ràdio que tenia la gent i una d’elles era la seua tia, escoltava l’emissora de Quartell “La veu de Les Valles”, on les seues principals referències eren Joselito i Molina, als quals va arribar a imitar amb gran precisió.

Encara que no parega, de xicotet va ser vergonyós i aprofitava la poca llum nocturna que hi havia en el carrer per a cantar i quan s’acostava a sa casa deixava de fer-ho pero la seua mare sempre l’escoltaba.

Pascual-3

En el servici militar acompanyat per Enrique Adsuara, que lamentablement ja no es troba entre nosaltres

De bé jove el van cridar per a cantar en la rondalla de guitarres que hi havia en la guarderia de Faura, donant-se a conéixer en el món artístic, proposant-li que aprenguera el ball de plaça de Faura, així ho va fer i va actuar en el Teatre Principal de València i en el Cine Diana entre altres amb el grup de dançes de Faura.

Pascual-2

Components del grup “La Panera”

Ja casat i amb una filla, rep la visita de Guillermo Camarelles, dolçainer de Faura, per a proposar-li fer un grup d’albaes, li agafa de sorpresa per no haver cantat mai albaes però, qui mana en casa?, la seua dona li anima i, no podia ser d’una altra manera, diu que “a les tres”. Decidixen que el millor versador podia ser José Manuel “El Jere”, de Faura. Parlen amb ell i li pareix perfecte, busquen als components que faltaven i formen el grup d’albaes “La Panera”.

“El xiquet de Faura”, sí el xiquet de Faura és el nom artístic que porta amb gran orgull per tots els llocs que es troba.

Pascual-8La primera actuació la van tindre a Almenara, van començar a cantar, es miraven a la cara entre el grup, no quadrava res però, la gent es va posar aplaudir, s’envan vindre amunt i van acabar amb exit.

Es va posar malalt de la gola i va haver de parar de cantar estant prop de dos anys de tractament. Quan es va recuperar va formar un altre grup i al poc de temps, el van cridar el grup “La Panera” i va tornar amb ells fins a la data de hui.

Actuat en moltes localitats de la Comunitat Valenciana, entre elles: Faura, Benifairó, Gandia, Alzira, Sueca, Sagunt, etc.

El seu estil de cantar albaes és molt particular, a més canta valencianes, cant d’estil i bo, pot imitar molts cantants.

Pascual-6Pareix que el seu iaio Nelo, que va ser músic en la Societat Joventut Musical de Faura, tocant els platillos, ha sigut l’origen de la llavor musical que posseïx Pascual i nosaltres disfrutem del seu doll de veu.

Sempre que l’Ajuntament de Faura o de Benifairó, li han sol·licitat la seua col·laboració desinteressada per a actes benèfics, s’ha posat de gala amb el seu trage de llaurador per a col·laborar en lo que ell pot ajudar.

He de dir que “El xiquet de Faura”, està complint anys però sempre serà “El xiquet de Faura”.

Gràcies Pascual.

ENTREVISTA

 

Anuncios

Comentarios

Aún no hay comentarios.

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Estadístiques del blog

  • 159,533 visites

Introduïx el teu correu i rebras noves publicacions.

Únete a otros 224 seguidores

Radio-AAVV

Formulari per a una queixa, consulta o suggeriment

Bustia
Queixes
Album Fotos
Entrevistes
Cultura
Historia
Medi Ambient
Agricultura
Gastronomia
Consum

 Centre-Salut-Faura
Farmacia
Renfe
Cine
Oratge-Faura
Horoscopo
plantas
A %d blogueros les gusta esto: