Cultura, Entrevistes, Faura no està per l'oblit, La Vall de Segó

Javi Casas Díaz i Vicent Navarro Asensi, dos xiquets de Faura, dos eminències intel·lectuals

Enrique Rey

Vicent-Javi

Javi Casas Díaz – Vicent Navarro Asensi

Un dia d’estes Pasques, a l’eixir de casa, veig la meua veïna i amiga Vicenta Asensi, i com quasi sempre, li aconseguisc florir el seu somriure fresquet, sempre amb presses però, fresquet.

Anaba a la perruqueria, a posar-se més guapa, no cal fer molt esforç, segur que eixirà guapíssima. A més, el motiu ho requeria, ha d’acompanyar al seu fill a la ciutat dels Arts i les Ciencies, de València.

No podia ocultar la seua felicitat i emoció, que li embargava tot el seu cos, xicotet cos però, gran persona. Em va comptar el motiu, sabia que m’alegraria molt, ho va aconseguir.

El seu fill, amb altres pocs més estudiants de primària, seran homenatjats com a estudiants excel·lents de la Comunitat Valenciana.

Encara no m’havia recuperat de l’alegria de Vicent, em diu que Javi Casas, també és un estudiant excel·lent i anaven els dos a València. L’acumulació d’alegria em va provocar problemes d’articulació, físics ja els tenia, ara van ser d’encadenar paraules. Segur que, ells no s’han adonat que el temps passa jo, com a adult, sí. Els he vist créixer de molt prop i des de molt curta edat, el motiu, la música. Reconec que no sóc molt afectuós amb els xiquets però, la salutació d’un xiquet, em resulta com una injecció d’alegria, és com un premi pel pas del temps.

Vaig consultar a les seues mares, si podia parlar amb ells, em van dir que sí.

Quedem un dia en festes de pasqua, les 11 del matí. El primer a arribar Vicent, amb el seu diploma en les seues mans. No diré que nerviós però, sí, amb una certa preocupació pel que desconeix. Als pocs minuts arriba Javi, arriba amb el seu patí veloç i entre les seues mans, el seu diploma. El seu aspecte, tranquil, controlant la situació. Aparca el seu patí en el rebedor de ma casa.

Ens assentem i comencem la tertúlia. Intuïa que m’anava a ficar en un embolic, a banda que saben molt, és la intuïció i anticipació que tenen sobre totes les coses. Comences qualsevol tema i si ja ho coneixen! , no tens opció, a escoltar! i si no ho coneixen, ràpidament, t’apareix la sensació que ja vas darrere d’ells, et passen com un F1.

Escola FauraSaben el que volen estudiar i fer. Vicent, disfruta amb les matemàtiques, vol ser físic. Que es preparen els veïns, ens portarà a Marte. Ara està en l’Institut i, no cal oblidar que, a més, està estudiant en el Conservatori de Música del la Vall d’Uixó, el Grau Professional de Percussió i Piano; també juga al Basquet, a Quartell; a la Play Steijon; juga amb els seus amics i alguna coseta íntima que pot haver per ahí. No cal preocupar-se, té temps per a tot, pot permetre’s les 8 hores de dormir.

Javi Casas, les ciències és el seu fort, vol ser arquitecte, se li nota que li apassiona els edificis, moltes vegades de la tertúlia, els seus exemples estaven basats en la construcció. Quan arribem a Marte, no cal preocupar-se, tindrem casa. Estudia en el mateix Institut que Vicent. També estudia música, en el Conservatori de Música de Segorb, Grau Professional de Trompa. Estic convençut, no és una casualitat, la música és una gran vitamina per al desenrotllament intel·lectual. En qüestió d’esport, jugava al futbol, l’entrenador no ho feia jugar molt, s’avorria en la banqueta. Crec que, això d’anar darrere de la pilota, no entra dins del projecte d’arquitectura, s’avorria. Se ho ha deixat. A més de jugar amb els seus amics, practica el patinet, no sé si serà per a entretindre’s o per a arribar abans. Tambè li sobra temps per a dormir.

Els dos són components de la Societat Joventut Musical de Faura.

El motiu del reconeixement, que han rebut, ha sigut per l’alt rendiment intel·lectual que han demostrat i a més, cal afegir, l’important interés de treball que, tots els dies, estan disposats a realitzar. Amb les dos coses unides, la primària, ha sigut per a ells un passeig amb llanxa. Com a anècdota, a Javi, els seus companys, li deien “La enciclopèdia andante”.

Entrada 1 1

Entrada de l’homenatge

Se’n van anar a la festa de celebració, segur que impecables, tots mudaets amb les seus sabatetes de xerol. Molta gent veien, estaven impressionats, de veure, que molts havien aconseguit el mateix que ells. No havien caigut en el comter, ells no arribaven al 0’01% de tots els estudiants de primària, són uns privilegiats intel·lectuals que, només ells, estaven en aquella sala. Vicent, comentava; els veia tan alts!, l’important no són que, els ossos, siguen més llargs l’important, són altres coses.

Els van donar un diploma, només un diploma, sí, constarà en l’expedient però, és un diploma. Esperem que els arribe alguna beca. És el que esperaven ells.

Estan molt agraïts als seus professors, sense ells, creuen que no haguera sigut possible tot açò.

També agraïxen, als seus amics i veïns, per les felicitacions rebudes.

I per a finalitzar, he de dir que, durant la tertúlia, va haver-hi un moment que l’emoció m’embargava. Sentia una alegria interior immensa, recordant la felicitat dels pares i mares de Javi i Vicent, i en especial, de Vicenta Asensi, persona que estime molt. D’ací no passa la cosa, vicent pare! .

En el vídeo entrevista, escoltareu el cant dels pardals, si presteu molta atenció, no sols canten, també toquen molts instruments musicals, com una banda de música. Jo no els vaig cridar, ja ho sabien. No sé on estaven però, van arribar a temps.

En el vídeo, també, podreu comprovar la maduresa que posseïxen.

Anuncios

Comentarios

Aún no hay comentarios.

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Estadístiques del blog

  • 159,522 visites

Introduïx el teu correu i rebras noves publicacions.

Únete a otros 224 seguidores

Radio-AAVV

Formulari per a una queixa, consulta o suggeriment

Bustia
Queixes
Album Fotos
Entrevistes
Cultura
Historia
Medi Ambient
Agricultura
Gastronomia
Consum

 Centre-Salut-Faura
Farmacia
Renfe
Cine
Oratge-Faura
Horoscopo
plantas
A %d blogueros les gusta esto: