Eleccions Municipals - 24 Maig 2015, Faura no està per l'oblit, La Vall de Segó

Nova Corporació, bon presagi. L’arc iris, en el cel de Faura

Enrique Rey

 

Arc-IrisDissabte passat, dia 13 de juny, a les 21 hores. va finalitzar tot el protocol que comporta unes eleccions, en este cas, municipals. Es va constituir la nova Corporació de l’Ajuntament de Faura.

Mai havia assistit a tal acte. Vaig ser invitat per l’alcalde en funcions. No és que vullga aparentar que tinc molts compromisos, no! en la mateixa vesprada, tenia un compromis musical amb el meu fill però, m’abellia acudir, m’abellia viure eixe moment, m’abellia vore a tots els elegits junts, abans i després, de la Constitució de la nova Corporació. Vaig acceptar i vaig anar.

Quinze minuts faltaven per a les 20 hores, de camí a l’Ajuntament, va començar a sentir-se els primers trons d’una tempestat que s’acostava. Com, l’home del temps, ja ens va avisar de possibles tempestats, no vaig fer molt cas per si, Santa Bárbara, no estava contenta.

Entre al saló d’actes i, en l’última fila, em paré amb dos veïns per a parlar i bromejar. Veia entrar als veïns, uns més elegants que altres. Pareixia com el dia de les comunions en l’església, les tres famílies omplien la Sala d’Actes. La veritat! en la invitació, em van dir que tenia una cadira reservada. No està mal tindre una cadira reservada eh!, et dóna seguretat, saps que no estaràs dret.

S’acostava el rellotge a les 20 hores, vaig decidir anar a buscar la cadira reservada per a mi, totes les cadires eren roges, encara que una persona em va dir que, les veia, totes blaves; ja comencem!. Hauré de preguntar.

11393305_1671961563033251_4961963720229761755_o

Arxiu: Ajuntament de Faura

Havien unes quatre persones com, “aposentadors” molt bona l’atenció. Em vaig acostar i vaig preguntar! . He d’aclarir que m’agraden les bromes, provoque la broma del meu cognom Rey, i accepte, amb humor, la broma a la meua persona però, ull! sempre amb persones conegudes o que estiga parlant amb elles. L’únic senyor que estava d’aposentador se’m va acostar tot efusiu, em pregunta com em cride! li apunten per darrere: Enrique Rey, i sense més, em fa la salutació que li feien els mosqueters al rei, Luis XIII. Ràpidament, una altra persona li va fer un passada i em va indicar la cadira. Mai he parlat amb ell en persona; crec que no li caic simpàtic però, ell, pareix, està intentant que tampoc em caiga simpàtic a mi. No passa res, ara vénen les festa de Faura i, com a bon actor que és, té l’oportunitat d’actuar i fer riure a la resta dels veïns que, bona falta els fan.

Vaig a assentar-me y…, un xicotet detall, totes les cadires reservades estaven amb el seu nom escrit a impressora i el meu, escrit a mà, com d’improvís, no sé! . Em sente i que sorpresa més agradable! estava junt amb Rosa i la meua benvolguda amiga Delfina, la veritat, molt bona companyia.

11401186_1672407056322035_6827825986409192701_n

Moment de la votació – Arxiu: Ajuntament de Faura

Va ha començar la ceremònia. La tempestat, acompanyada d’aigua, seguix. De repent, sense avisar, apareixen els futurs regidors, tots en fila índia, acompanyats de la secretària de l’Ajuntament de Faura. Reben una  bona ovació.

La secretària, inicia la sessió, donant-li la paraula a la regidora de més edat Elvira Bonanad, estava emocionada per la seua missió però, també com un flan. Com a anècdota: crida als grups polítics perquè voten; ella, no recordava que també havia de votar, estaba desvanida.

El Partit Socialista de Faura, presenta el seu candidat; El Partit Popular de Faura, presenta el seu candidat i la Coalició Junts per Faura, no presenten cap candidat. Hi ha moment de confusió però, tot seguix amb normalitat i es realitza la votació.

11401483_1672407052988702_2494166430726464635_n

Arxiu: Ajuntament de Faura

El resultat: Partit Socialista de Faura, 7 vots; Partit Popular de Faura, 2 vots i 2 vots nuls.

Arriba el moment de cumplir la Constitució i curiosa la cosa, tres grups polítics, tres formes diferents de cumplir. Uns, prometen; altres, juren; i el tercer, prometen per imperatiu legal. Estic convençut que als veïns, la forma d’acatar la Constitució no els importa molt. El que els importa és, tindre una bona gestió dels seus interessos.

Es proclama com nou alcalde de Faura, al representant del Partit Socialista de Faura, Toni Gaspar. Rep una forta ovació.

11406482_1672407059655368_236615502643958951_n

Paraules de Toni Gaspar, alcalde de Faura – Arxiu: Ajuntament de Faura

Els tres grups polítics realitzen, un xicotet discurs, com a presentació de la nova legislatura que, a partir d’eixe moment, comença. Primer ho realitza Domènech García, per la Coalició Junts per Faura; després, María Ramón, pel Partit Popular; li seguix, Consol Duran, pel Partit Socialista de Faura i, per a finalitzar, pren la paraula el recent anomenat alcalde de Faura, Toni Gaspar. Tots reben una tancada ovació, tots han oferit el seu treball, incondicional, pel bé dels veïns de Faura i, cal ressaltar, que els tres grups han insistit en l’aplicació de la “transparencia”, paraula clau en les últimes eleccions realitzades.

Espere que, totes estes boniques i esperançadores paraules, a més d’entrar per la nostra oïda, siguen una realitat per a tots els veïns de Faura.

Acaba tot el protocol amb una gran manifestació de felicitacions a tots els regidors i en especial a Toni Gaspar, com alcalde de Faura. Com no podia ser d’una altra manera, vaig felicitar tots els regidors que vaig tindre l’oportunitat d’acostar-me i en especial a Toni Gaspar. Inclús ens vam fer una abraçada. És com el nostre pare, en la nostra Administració Local.

Vaig eixir al carrer, tot havia finalitzat, inclús la tempestat. El carrer banyat i, potser com a bon presagi, l’arc iris en el cel de Faura.

Anuncios

Comentarios

Aún no hay comentarios.

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Estadístiques del blog

  • 159,522 visites

Introduïx el teu correu i rebras noves publicacions.

Únete a otros 224 seguidores

Radio-AAVV

Formulari per a una queixa, consulta o suggeriment

Bustia
Queixes
Album Fotos
Entrevistes
Cultura
Historia
Medi Ambient
Agricultura
Gastronomia
Consum

 Centre-Salut-Faura
Farmacia
Renfe
Cine
Oratge-Faura
Horoscopo
plantas
A %d blogueros les gusta esto: