Junts per Faura, La Vall de Segó

JUNTS PER FAURA TRAU ENDAVANT UNA MOCIÓ D’ESCOLA VALENCIANA SOBRE L’ESCOLA PÚBLICA DEL S. XXI

Junts

La coalició Junts per Faura ha aconseguit que el ple de juliol de l’Ajuntament aprove una moció d’Escola Valenciana-Federació d’Associacions per la Llengua, que proposa els canvis necessaris per a construir l’escola valenciana del segle XXI.

La moció de la coalició valencianista d’esquerres, integrada per Esquerra Republicana  i Compromís, incideix en les millores que necessita una escola pública, gratuïta, laica, inclusiva i netament valenciana, com a trets definitoris de l’escola que necessita la societat valenciana actual per avançar. La iniciativa va tirar endavant amb el suport l’Equip de Govern socialista de l’Ajuntament.

Tanmateix, dues mocions més de Junts per Faura han estat rebutjades per la majoria absoluta del PSOE que governa aquest ajuntament de la Vall de Segó. La primera d’aquestes mocions demana la creació d’una comissió que supervise els continguts del Butlletí d’Informació Municipal (BIM). La intenció de la iniciativa valencianista és garantir el bon funcionament i la imparcialitat política de l’òrgan de premsa municipal. A més, proposa que el BIM reserve un espai per a la lliure expressió de les associacions del poble.

De manera paradoxal, el grup del PSOE ha argumentat que “al BIM, sols apareix informació municipal de l’Ajuntament i ha de seguir així”. En el torn de rèplica, el portaveu de Junts per Faura, Domènec Garcia, ha afirmat que “tan municipal és la informació que dóna l’Ajuntament com la de qualsevol associació de veïnes i veïns del poble que desenvolupen la seua feina a Faura”. El portaveu republicà ha afegit: “Aquesta moció està legitimada per l’article 16 de la Carta de Participació Ciutadana, aprovada per l’ajuntament en 2004”, on s’explicita que “l’edició d’un Butlletí d’Informació Municipal, amb periodicitat trimestral, està oberta a les opinions del veïnat”.

A més, el govern socialista de Faura ha impedit l’aprovació d’una altra moció de Junts per Faura, que demana que les oficines de l’Ajuntament òbriguen una vesprada a la setmana. “Es tracta de poder oferir un millor servei a la gent a qui pot ser dificultós acoblar-se a horaris exclusivament matinals”, ha declarat Domènec Garcia. Cal recordar que l’Ajuntament de Faura és una oficina del PROP, cosa que s’ha de divulgar àmpliament per evitar desplaçaments administratius innecessaris dels veïns.

En defensa d’aquesta moció, el regidor de Junts per Faura, Josep Cerezo, ha argumentat que “altres pobles de la grandària de Faura ofereixen aquest servei, fins i tot pobles molt més menuts. Per tant no veiem on és el problema per fer-ho també a Faura”. En aquest sentit, Cerezo ha etzibat: “El PSOE esgrimeix l’excusa que cal parlar primer amb els treballadors, però nosaltres pensem que primer cal tindre la voluntat política de proporcionar el servei i després buscar, junt amb els treballadors, el mecanisme adequat perquè tot el poble isca beneficiat”.

Junts per Faura  ha conclòs al respecte que si de veritat hi haguera voluntat d’oferir un bon servei als veïns, s’hauria hagut d’aprovar la moció amb les esmenes que feren falta, ja que la iniciativa està oberta a tot tipus d’aportacions per tal d’arribar a un acord. “No entenem la falta de voluntat política i de compromís de l’Equip de Govern per assumir unes propostes que només busquen garantir la transparència i facilitar a la gent del poble l’accés als serveis que proporciona l’Ajuntament”, han rematat fonts de la coalició valencianista.

Signat: Junts per Faura

Anuncios

Comentarios

Aún no hay comentarios.

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Estadístiques del blog

  • 159,522 visites

Introduïx el teu correu i rebras noves publicacions.

Únete a otros 224 seguidores

Radio-AAVV

Formulari per a una queixa, consulta o suggeriment

Bustia
Queixes
Album Fotos
Entrevistes
Cultura
Historia
Medi Ambient
Agricultura
Gastronomia
Consum

 Centre-Salut-Faura
Farmacia
Renfe
Cine
Oratge-Faura
Horoscopo
plantas
A %d blogueros les gusta esto: