Societat

Participació Ciutadana

asociacio

Benvolguts amics i amigues:

Passat el període estival, la totalitat dels municipis, entitats provincials i autonòmiques es preparen per a l’elaboració i aprovació dels pressupostos de l’exercici 2016.

En aquest interval de temps la majoria d’aquestes institucions han de materialitzar els seus compromisos electorals d’augment de participació ciutadana, pressupostos participatius, i majors i millors inversions d’equipaments bàsics als diferents districtes o barris dels nostres pobles i ciutats. És a dir, es crea una nova expectativa adormida durant molts anys.

Us animem a participar (lema de la nostra Trobada i presentació del nostre programa reivindicatiu en La Rambleta-València el passat 29 de Març del present any), amb major èmfasi si cap, en aquesta nova etapa amb la finalitat d’iniciar un procés de participació ciutadana, una nova cultura d’implicació veïnal amb les institucions que esperem siga permanent i es desenvolupe al llarg dels anys.

Som coneixedors de la complexitat d’aquesta arrencada en els nous, i no tan nous, governs municipals i autonòmics. La manca de temps o l’escassetat pressupostària i financera no van a satisfer bona part de les nostres aspiracions, però es van a reformar molts reglaments de participació que poden fixar les bases d’un futur, i ací està la importància de la vostra presència en els òrgans consultius de seguiment i de deliberació.

Us recorde que oferim serveis d’assessorament jurídic i urbanístic gratuïts per a respondre a qualsevol dubte o problema que tingueu. Una vegada finalitzat el procés d’aprovació de pressupostos, us enviarem un qüestionari que preguem siga emplenat pels responsables de Participació Ciutadana i d’Urbanisme de la vostra entitat i que després haureu de remetre’ns per a realitzar l’anàlisi i valoració d’aquest procés, la qual cosa ens donarà una radiografia el més propera possible a la realitat i possibilitarà que elaborem les estratègies veïnals a escala autonòmica que més ens puguen beneficiar.

Per la nostra banda, mantindrem contactes amb el Govern Autonòmic i seguirem insistint en la necessitat de desenvolupament de la participació ciutadana i dels pressupostos participatius, i en què es conformen per Llei aquests drets en tots els nivells, no solament en els municipals. Us informarem d’açò quan tinguem resultats concrets sobre aquest tema.

Sense res més que afegir, us agraïsc el vostre constant esforç. Seguirem en comunicació. Salut i avant. Gràcies anticipades per la vostra col·laboració.

Manuel Lubary Vicepresident de CAVE-COVA i responsable de l’Àrea d’Urbanisme

PD: Preguem a les federacions veïnals que transmeten el present escrit a totes les seues associacions i aquestes, als seus associats/des.

Anuncios

Comentarios

Aún no hay comentarios.

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Estadístiques del blog

  • 158,926 visites

Introduïx el teu correu i rebras noves publicacions.

Únete a otros 218 seguidores

Radio-AAVV

Formulari per a una queixa, consulta o suggeriment

Bustia
Queixes
Album Fotos
Entrevistes
Cultura
Historia
Medi Ambient
Agricultura
Gastronomia
Consum

 Centre-Salut-Faura
Farmacia
Renfe
Cine
Oratge-Faura
Horoscopo
plantas
A %d blogueros les gusta esto: