Junts per Faura, Portada

JUNTS PER FAURA ACONSSEGUEIX QUE L’AJUNTAMENT DECLARE FAURA MUNICIPI CONTRARI AL TRACTAT TTIP

Junts

La coalició de Junts per Faura a través del seu grup municipal ha presentat al ple de setembre celebrat el passat dilluns, diverses mocions relacionades amb temes de relleu social i participació ciutadana.

En primer lloc, es va aprovar per unanimitat una moció relativa al Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones, que se celebra el 25 de novembre. En el debat de la moció, els portaveus dels tres grups polítics de l’Ajuntament de Faura van acordar realitzar una activitat unitària el 25 de novembre per visibilitzar la lluita contra aquesta xacra que moltes dones encara pateixen avui dia. En paraules del portaveu de Junts per Faura, Domènec Garcia “hem de fer visible aquest problema i conscienciar tota la població que cal lluitar sense descans contra aquest tipus de terrorisme; un acte públic i unitari seria una bona manera d’arribar a la gent i fer-ne partícips les veïnes i els veïns”.

Així mateix, el ple va aprovar, amb l’abstenció del PP, una moció de la coalició valencianista d’esquerres de rebuig a l’Acord Comercial d’Associació Transatlàntica entre la Unió Europea i els Estats Units (TTIP), En la moció, s’acordà declarar Faura municipi contrari al TTIP, perquè és un acord que impulsa la desregulació, a més de la preocupant manca de transparència i de procediments democràtics, que fa impossible a la ciutadania i a la societat civil seguir les negociacions per garantir que els interessos públics estiguen protegits”, han afirmat fonts de Junts per Faura.

La coalició formada per Esquerra Republicana i Compromís també va promoure una proposta consistent a impulsar un reglament de pressupostos participatius, per tal d’implicar la població en les decisions que afecten tota la ciutadania i dotar la voluntat popular de representació real. Després d’un llarg debat, la moció va quedar damunt la taula per a incloure-la, si escau, en la Carta de Participació Ciutadana que està elaborant l’equip de govern. En el torn de defensa de la moció, Domènec Garcia afirmava: “És salut democràtica i funcionament normal, que les institucions es doten de mecanismes que garantisquen que el conjunt de la ciutadania puga decidir una qüestió tan important com el pressupost anual de l’Ajuntament”.

D’altra banda, el grup socialista va presentar una moció instant la Conselleria d’Educació perquè reprenga les converses per estudiar el projecte d’ampliació de l’escola. En aquest sentit, el regidor de Junts per Faura, Josep Cerezo manifestava: “Estem d’acord en qualsevol iniciativa encaminada a millorar les instal·lacions de l’escola i posar fi al problema d’espai que patim; per tot això, votarem a favor de la moció. Però, a l’estiu del 2014, l’Ajuntament ja va anunciar una imminent actuació a l’escola, arran d’un conveni amb Conselleria, sufragada amb pressupost local que mai s’ha dut a terme”. En el torn de rèplica, el PSOE va al·legar que la dimissió de la cúpula de Conselleria en època popular i el posterior canvi de govern havien deixat aquell acord en paper banyat.

Anuncios

Comentarios

Aún no hay comentarios.

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Estadístiques del blog

  • 159,602 visites

Introduïx el teu correu i rebras noves publicacions.

Únete a otros 224 seguidores

Radio-AAVV

Formulari per a una queixa, consulta o suggeriment

Bustia
Queixes
Album Fotos
Entrevistes
Cultura
Historia
Medi Ambient
Agricultura
Gastronomia
Consum

 Centre-Salut-Faura
Farmacia
Renfe
Cine
Oratge-Faura
Horoscopo
plantas
A %d blogueros les gusta esto: