Junts per Faura, Portada

Junts per Faura trasllada a la Direcció General de Reformes Democràtiques la inscripció feixista de la Casa Abadia del poble

Junts

La coalició Junts per Faura ha traslladat a la Direcció General de Reformes Democràtiques la situació de la inscripció feixista a la casa del rector, tot demanant-ne la retirada immediata en compliment de la Llei de l Memòria Històrica. Fa uns mesos, la coalició d’esquerres i valencianista ja va presentar a l’Ajuntament una petició formal per instar l’arquebisbat, propietari de l’edifici, a la retirada immediata de la inscripció.

Foto monument feixistaEn aquest sentit, el portaveu del grup municipal de Junts per Faura, Domènec Garcia, ha manifestat que “ja fa quasi un any del requeriment a l’arquebisbat i no n’hem tingut encara resposta. Es per això que ara fem aquest pas de denunciar el símbol a la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, perquè s’introduïsca en un catàleg de vestigis relatius a la Guerra Civil i la dictadura. En benefici de la salut democràtica i civil del nostre poble, aquests símbols han de desaparèixer”.

El monument, una creu de ferro sobre una inscripció d’homenatge als colpistes i saludant la victòria franquista en la guerra civil, ha estat molts anys tapat, però, de fa uns mesos, és de nou al descobert. “Per l’ofensa als valors democràtics i a la legalitat republicana dels qui es van sublevar contra la voluntat emanada de les urnes en el seu dia, cal aplicar els efectes previstos en la Llei 52/2007, de 26 de desembre, per la qual es reconeixen i amplien drets i s’estableixen mesures en favor dels qui van patir persecució o violència durant la Guerra Civil i la Dictadura”, ha sentenciat el portaveu de la coalició integrada per Esquerra Republicana i Compromís.

Anuncios

Comentarios

Aún no hay comentarios.

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Estadístiques del blog

  • 159,533 visites

Introduïx el teu correu i rebras noves publicacions.

Únete a otros 224 seguidores

Radio-AAVV

Formulari per a una queixa, consulta o suggeriment

Bustia
Queixes
Album Fotos
Entrevistes
Cultura
Historia
Medi Ambient
Agricultura
Gastronomia
Consum

 Centre-Salut-Faura
Farmacia
Renfe
Cine
Oratge-Faura
Horoscopo
plantas
A %d blogueros les gusta esto: