Junts per Faura

INICIATIVA DE JUNTS PER FAURA PER UN ESPAI PÚBLIC A LA MEMÒRIA DE GUILLEM AGULLÓ

Junts

Comunicat de premsa de Junts per Faura

El grup municipal de Junts per Faura ha aconseguit el compromís unànime del ple de l’Ajuntament de Faura de dedicar un espai públic de la vila a la memòria de Guillem Agulló i Salvador, el jove independentista militant de Maulets assassinat el 1993 a Montanejos a mans d’un grup d’extrema dreta.

La coalició valencianista, integrada per Esquerra Republicana i Compromís, demanava que es dedicara a Guillem Agulló el nou carrer obert a l’altura de Blasco Ibáñez, al barri de la Canaleta. Amb tot, la negativa del govern local a acceptar aquesta opció va fer que els regidors de Junts per Faura reformularen la moció per acabar acordant dedicar al jove maulet un espai públic en algun parc o plaça, encara per determinar.

El portaveu valencianista Domènec Garcia ha declarat que “entenem que cal un acord per homenatjar la figura de Guillem, pel simbolisme i els valors que representa de lluita contra l’odi, el racisme i la intolerància”. Així, el dirigent republicà ha recordat que fa poques setmanes les Corts Valencianes han fet una declaració institucional en memòria del jove independentista assassinat. “Fa molts anys que venim reclamant un espai que honre públicament la memòria de Guillem; per això celebrem que finalment tinga aquest petit homenatge al nostre poble”, ha conclòs Domènec Garcia.

D’altra banda, Junts per Faura també ha aconseguit que el ple aprovara dues mocions més. Una d’aquestes respon a la reclamació de la federació LGTB de demanar, entre altres mesures, que el Ministeri de Sanitat retorne a la cartera de serveis bàsics el dret d’accedir a la reproducció assistida a parelles de dones homosexuals i dones solteres.

L’altra iniciativa de la coalició valencianista aprovada al ple demana la creació d’un banc de terres municipal, a l’estil d’altres que hi ha en diversos pobles del Camp de Morvedre o en comarques veïnes. En aquest sentit, el regidor de Junts per Faura Josep Cerezo ha manifestat que “cal posar la terra improductiva a l’abast de qui vulga fer-ne ús; es tracta de facilitar la terra a qui la vol treballar”.

Aquesta iniciativa pretén incentivar la petita activitat agrícola, a més d’evitar l’acumulació de terres en desús, pel perill que comporten de plagues i d’incendis. De fet, Junts per Faura té la intenció de fer extensiva la proposta a la resta d’ajuntaments de la Vall de Segó i a la Mancomunitat de Les Valls, per poder fer un banc de terres més ampli i de més abast.

Anuncios

Comentarios

Aún no hay comentarios.

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Estadístiques del blog

  • 159,533 visites

Introduïx el teu correu i rebras noves publicacions.

Únete a otros 224 seguidores

Radio-AAVV

Formulari per a una queixa, consulta o suggeriment

Bustia
Queixes
Album Fotos
Entrevistes
Cultura
Historia
Medi Ambient
Agricultura
Gastronomia
Consum

 Centre-Salut-Faura
Farmacia
Renfe
Cine
Oratge-Faura
Horoscopo
plantas
A %d blogueros les gusta esto: