Junts per Faura

Presentació del llibre “ELS VALENCIANS, DES DE QUAN SÓN VALENCIANS” – Divendres dia 16 setembre a les 19’30 hores

unnamed-1

Comunicat del grup JUNTS PER FAURA

Valencià de naixement i valencianista de convicció, Vicent Baydal és professor d’història del dret a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Abans va passar dos anys a Oxford investigant sobre l’origen del parlamentarisme europeu i, més en concret, el de la Corona d’Aragó. Malgrat la seva joventut (1978), és una de les veus contemporànies més autoritzades per parlar d’història del País Valencià. En el seu últim llibre, Els valencians, des de quan són valencians? (Editorial Afers), Baydal dóna resposta a una pregunta que ni de bon tros genera consens entre els historiadors.

L’historiador Vicent Baydal data, després d’una investigació de cinc anys, al segle XIV, concretament a partir de 1330, el “naixement a la identitat valenciana”.

L’autor ha plasmat el seu treball en el llibre ‘Els valencians, des de quan són valencians?‘ (Afers, 2016), que acaba de ser publicat. En aquesta obra, Baydal posa data a les primeres manifestacions de la consciència col·lectiva comú als habitants de l’antic Regne de València.

Després de la conquista de Jaume I en 1238, els musulmans han estat expulsats de les ciutats i apartats en les pitjors zones. Els nous pobladors cristians eren aragonesos i catalans que arribaven amb la seua pròpia identitat. Ha estat a partir de 1330, un segle després de la conquista, quan, a més, van començar a considerar-se valencians, un nou subjecte col·lectiu que ha arribat fins al segle XXI”, afirma l’investigador.
Segons apunta Baydal en un comunicat, la qüestió dels orígens de la identitat col·lectiva valenciana encara no havia estat estudiada de manera empírica, buscant als arxius el moment en què els valencians van començar a utilitzar un gentilici territorial propi.

Vicent Baydal: “Som valencians des de molt abans de ser espanyols”

Un viatge al passat de més de set segles ha permés a Vicent Baydal datar el naixement del poble valencià. Tot i que popularment s’entén que la conquesta de Jaume I va donar origen a la identitat valenciana, l’historiador data aquest fet un segle després

unnamed

Anuncios

Comentarios

Aún no hay comentarios.

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Estadístiques del blog

  • 158,926 visites

Introduïx el teu correu i rebras noves publicacions.

Únete a otros 218 seguidores

Radio-AAVV

Formulari per a una queixa, consulta o suggeriment

Bustia
Queixes
Album Fotos
Entrevistes
Cultura
Historia
Medi Ambient
Agricultura
Gastronomia
Consum

 Centre-Salut-Faura
Farmacia
Renfe
Cine
Oratge-Faura
Horoscopo
plantas
A %d blogueros les gusta esto: